AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Share
    avatar
    AIDC

    Posts : 25
    Join date : 2008-08-12

    Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  AIDC on Mon Jan 26, 2009 8:17 am

    Salam,

    Dipersilakan kepada sesiapa yang mempunyai idea untuk memajukan blog aidc. Kalau ada apa2 cadangan sila tulis di bawah ini. Kalau mampu dilaksanakan, insya allah akan dilaksanakan untuk kebaikan kita bersama..

    Maksud blog aidc diluaskan skopnya, bukan sekadar blog (tulisan), tetapi merangkumi, video (youtube), chat box (borak-borak), forum, YM, egroup, rangkaian aidc etc.

    Mungkin ada perkara lain yang boleh dilakukan atau menambahbaik, apa yang telah dilakukan selama ini.

    Mohon pandangan saudara/saudari..
    avatar
    detective conan

    Posts : 291
    Join date : 2009-01-14

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  detective conan on Mon Jan 26, 2009 8:58 am

    Conan cadang guna server sendiri, tak yah guna blogspot....sebab slow sangat nak baca laman nie...conan paham nak guna benda tu kena guna modal tinggi,mungkin kita perlu minta derma beli server ok tak? ...harap idea conan ni dipertimbangkan...
    avatar
    cik kiah

    Posts : 32
    Join date : 2009-01-16

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  cik kiah on Mon Jan 26, 2009 12:34 pm

    Emm, cik kiah setuju dengan cadangan Conan tu. Rasanya dah tiba masa blog ni guna server sendiri. Mungkin AIDC pun ada perancangan.

    Setakat ni cik kiah tengah upgrade kat youtube. Insyaallah, kalau diizinkan ada rezeki kita kat situ.
    avatar
    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  pokok on Tue Jan 27, 2009 5:48 am

    streming video...
    avatar
    shamsadis

    Posts : 28
    Join date : 2009-01-26

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  shamsadis on Mon Feb 02, 2009 11:51 pm

    kita letak no. akaun bank untuk kutip derma bagi memajukan blog ini.
    avatar
    300

    Posts : 69
    Join date : 2009-01-14

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  300 on Thu Feb 05, 2009 10:45 am

    kita bina jenama AIDC...melalui hebahan SMS berantai pirat
    avatar
    ultraman

    Posts : 97
    Join date : 2009-01-17

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  ultraman on Thu Feb 05, 2009 10:49 am

    buat baju, buat stiker, buat topi he he he...wah besnyer..moto no to anwar he he he ok tak?
    avatar
    qasehnuryz

    Posts : 61
    Join date : 2009-01-19

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  qasehnuryz on Fri Feb 06, 2009 2:58 am

    Agree ngn ultraman..
    Kalau ada topi SAY no TO ANWAR.
    Cnfm qaseh beli dan pakai dlm opis!
    Msti diorang pun boikot qaseh beramai Laughing
    (hidupku di kelilingi org PKR & PAS)

    Ramai x tahu psal AIDC.pekata sapa yg ada subscribe mana yahoogroup..sebarkan ttg kewujudan group ini dan xtvt yg di jalankan.

    Cara qaseh,apa saje artikel yg menarik dan updated info dr sini mahupun dr blogger BPN,akn di copy n paste,letak kan link blog(sng utk reference mrk) then send pada kwn kt email.
    Secara x langsung,dlm diam dorg akn usyar gak blog tersebut.
    avatar
    ManJonG

    Posts : 58
    Join date : 2009-02-06

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  ManJonG on Fri Feb 06, 2009 3:09 pm

    promosi la..
    kasi ramai siket user2 member2..
    kasik hangat.. affraid
    avatar
    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  pokok on Fri Feb 06, 2009 3:14 pm

    ManJonG wrote:promosi la..
    kasi ramai siket user2 member2..
    kasik hangat.. affraid

    salam manjong, selamat datang ke forum Aidc, terima kasih pandangan Manjong...kita Di AIDC MENJEMPUT SESIAPA sahaja untuk membantu mendedahkan siapa Anwar...semoga kita boleh bekerjasama...
    avatar
    apahallu

    Posts : 90
    Join date : 2009-02-19

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  apahallu on Fri Feb 20, 2009 7:59 am

    detective conan wrote:Conan cadang guna server sendiri, tak yah guna blogspot....sebab slow sangat nak baca laman nie...conan paham nak guna benda tu kena guna modal tinggi,mungkin kita perlu minta derma beli server ok tak? ...harap idea conan ni dipertimbangkan...

    salam...just nak tau je..bajet nak guna server sendiri berape ekk?annually?saje je tanye..hehe.. lol! lol!
    avatar
    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  pokok on Fri Feb 20, 2009 8:48 am

    wah ada orang nak derma ke geek flower
    avatar
    300

    Posts : 69
    Join date : 2009-01-14

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  300 on Sun Feb 22, 2009 10:33 am

    kita letakkan link blog aidc di mana2 chatroll...
    nescaya akan ada makhluk yang akan klik link aidc ni...hehe

    Rolling Eyes
    avatar
    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  pokok on Sun Feb 22, 2009 11:13 am

    cadangan yang bagus...10 percen untuk ko 90 percen untuk aku.. Very Happy
    avatar
    300

    Posts : 69
    Join date : 2009-01-14

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  300 on Sun Feb 22, 2009 11:40 am

    pokok wrote:cadangan yang bagus...10 percen untuk ko 90 percen untuk aku.. Very Happy

    10% vs 90%?? mcm tak balance je Mad Mad
    avatar
    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  pokok on Sun Feb 22, 2009 12:20 pm

    300 wrote:
    pokok wrote:cadangan yang bagus...10 percen untuk ko 90 percen untuk aku.. Very Happy

    10% vs 90%?? mcm tak balance je Mad Mad

    aku dapat ilham bila nonton cite nujum pak belalang ..ok kut sebelah aku la...
    avatar
    300

    Posts : 69
    Join date : 2009-01-14

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  300 on Sun Feb 22, 2009 12:22 pm

    pokok wrote:
    300 wrote:
    pokok wrote:cadangan yang bagus...10 percen untuk ko 90 percen untuk aku.. Very Happy

    10% vs 90%?? mcm tak balance je Mad Mad

    aku dapat ilham bila nonton cite nujum pak belalang ..ok kut sebelah aku la...

    ok sebelah ko, tapi ko sebelah aku Sad
    avatar
    shamsadis

    Posts : 28
    Join date : 2009-01-26

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  shamsadis on Tue Feb 24, 2009 3:50 am

    300 wrote:
    pokok wrote:
    300 wrote:
    pokok wrote:cadangan yang bagus...10 percen untuk ko 90 percen untuk aku.. Very Happy

    10% vs 90%?? mcm tak balance je Mad Mad

    aku dapat ilham bila nonton cite nujum pak belalang ..ok kut sebelah aku la...

    ok sebelah ko, tapi ko sebelah aku Sad


    aku sebelah ko plak...sebelah belakang...tapi aku bukan al-juburi ar...aku dok belakang ...
    avatar
    detective conan

    Posts : 291
    Join date : 2009-01-14

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  detective conan on Tue Feb 24, 2009 8:40 am

    dan jangan pandang belakang yer..

    Sponsored content

    Re: Sila cadangkan idea-idea baru majukan blog..

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 11, 2017 2:36 am