AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    Anwar ingin pergunakan rakyat lagi...

    Share

    detective conan

    Posts : 291
    Join date : 2009-01-14

    Anwar ingin pergunakan rakyat lagi...

    Post  detective conan on Thu Feb 05, 2009 7:56 am

    5 Februari 2009

    Perhimpunan Selamatkan Kerajaan Pakatan Rakyat Perak Hari ini (5 Feb)

    Perhimpunan 100 ribu rakyat akan diadakan hari ini (5 Feb) pada jam 7 malam di Kediaman Rasmi Menteri Besar Perak, bersama Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan semua Menteri Besar Negeri Pakatan Rakyat, bagi menyatakan sokongan terhadap kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak dan menuntut agar hak rakyat dikembalikan.

    Berikut adalah mesej khas dari Datuk Seri Anwar Ibrahim buat semua penyokong Pakatan Rakyat:

    “Pertahankan Kuasa Rakyat - Saya bersama Menteri Besar dan Pakatan Rakyat esok Khamis 7:30 malam di Ipoh. Saya yakin, Insyallah rakyat yang menentukan.”

    Semua penyokong Pakatan Rakyat dan aktivis diminta hadir untuk memberi sokongan.

    BIRO PENERANGAN PARTI KEADILAN RAKYAT


    Conan pun ada terima mesej ini melalui emel conan...Conan tak paham tindakan manusia bernama anwar ni, sanggup meempergunakan rakyat demi kepentingannya, mungkin beliau mendapat ilham dari apa yang berlaku di Thailand agaknya..sesungguhnya sekali lagi rakyat akan dipergunakan untuk kepentingan dirinnya.

    detective conan

    Posts : 291
    Join date : 2009-01-14

    Re: Anwar ingin pergunakan rakyat lagi...

    Post  detective conan on Thu Feb 05, 2009 8:14 am

    dalam blognya bila disiarkan hebahan ini, beliau telah dikritik oleh begitu ramai orang..antaranya..

    maria
    Feb 5th, 2009 at 1:24 am
    salam dato seri,

    pada pendapat saya, dato seri anwar perlu mengambil iktibar apa yg berlaku d Perak. Kita marah bila YB kita crossover. Tapi, Dato Seri sendiri yang ‘memulakan game ‘ ini bila mengumumkan tarikh PR takeover pimpinan Malaysia. Paling memalukan, bila few idiot YB from keadilan’ ke Taiwan atas misi tersebut.

    Apa beza antara UMO dan PR bila kita gembira ada YB UMNO masuk PR? so Keadilan = UMNO

    OK. harap ambil iktibar. PR should not accept any crossover! Ini soal prinsip. Kalau nak join juga, the YB should letak jawatan and seek re-election bila tiba masanya.

    wallahualam

    mint Reply:
    February 5th, 2009 at 12:51 pm

    DSAI kena ambil iktibar bukan buat kacau/perhimpunan di Perak. Hormatlah kpd Sultan, beri baginda masa utk buat keputusan dan terimalah apa2 keputusan yg akan diumumkan.

    Moga orang Perak dah tahu yang mana kaca dan yg mana permata..

    mint
    Feb 5th, 2009 at 8:26 am
    DSAI, terimalah dgn tenang apa yg terjadi..

    dlm keghairahan anda nk pikat wakil rakyat BN, wakil rakyat anda sendiri yg berpaling tadah. terimalah bahawa kadangkala anda menang dan kadangkala anda kalah..

    terimalah ini sebagai kesilapan dan kelemahan anda sendiri. kenapa saudara selalu menyalahkan orang lain apabila sesuatu yg buruk berlaku? sebagai pemimpin berjiwa besar anda harus lihat diri sendiri dulu

    bila anda membuat perhimpunan ini anda sebenarnya menunjukkan rasa tidak hormat anda kpd Sultan Perak dan kewibawaannya untuk membuat keputusan tentang keadaan di Perak.

    sebagai anak negeri Perak saya akan menyokong jika Sultan Perak tidak membenarkan anda menjejak kaki ke Perak jika anda membuat juga tunjuk perasaan yang selalunya memburukkan lagi keadaan..

    [Reply]05
    Feb
    09Perhimpunan Selamatkan Kerajaan Pakatan Rakyat Perak Hari ini (5 Feb)
    post info
    By Anwar Ibrahim
    Categories: Aktiviti, Anwar, Catatan, Demokrasi, Hebahan, Isu Semasa, Pakatan Rakyat, Pilihanraya and Politik SEBARAN MEDIA
    5 Februari 2009

    Perhimpunan Selamatkan Kerajaan Pakatan Rakyat Perak Hari ini (5 Feb)

    Perhimpunan 100 ribu rakyat akan diadakan hari ini (5 Feb) pada jam 7 malam di Kediaman Rasmi Menteri Besar Perak, bersama Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan semua Menteri Besar Negeri Pakatan Rakyat, bagi menyatakan sokongan terhadap kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak dan menuntut agar hak rakyat dikembalikan.

    Berikut adalah mesej khas dari Datuk Seri Anwar Ibrahim buat semua penyokong Pakatan Rakyat:

    “Pertahankan Kuasa Rakyat - Saya bersama Menteri Besar dan Pakatan Rakyat esok Khamis 7:30 malam di Ipoh. Saya yakin, Insyallah rakyat yang menentukan.”

    Semua penyokong Pakatan Rakyat dan aktivis diminta hadir untuk memberi sokongan.

    BIRO PENERANGAN PARTI KEADILAN RAKYAT

    --------------------------------------------------------------------------------

    425 Responses to “Perhimpunan Selamatkan Kerajaan Pakatan Rakyat Perak Hari ini (5 Feb)”
    Feed for this Entry Trackback Address View blog reactions

    --------------------------------------------------------------------------------

    1 maria
    Feb 5th, 2009 at 1:24 am
    salam dato seri,

    pada pendapat saya, dato seri anwar perlu mengambil iktibar apa yg berlaku d Perak. Kita marah bila YB kita crossover. Tapi, Dato Seri sendiri yang ‘memulakan game ‘ ini bila mengumumkan tarikh PR takeover pimpinan Malaysia. Paling memalukan, bila few idiot YB from keadilan’ ke Taiwan atas misi tersebut.

    Apa beza antara UMO dan PR bila kita gembira ada YB UMNO masuk PR? so Keadilan = UMNO

    OK. harap ambil iktibar. PR should not accept any crossover! Ini soal prinsip. Kalau nak join juga, the YB should letak jawatan and seek re-election bila tiba masanya.

    Wallahualam

    [Reply]
    ANAK MALAYSIA Reply:
    February 5th, 2009 at 11:50 am

    bukankah kerajaan persekutuan pimpinan BN yang memansuhkan undang2 anti-lompat dulu sebelum TDM bersara sebg PM?

    [Reply]
    Priss Reply:
    February 5th, 2009 at 12:33 pm

    I agree. a law should be passed to make any MP who wants to change party to resign and sit for election again.

    [Reply]
    Anak Jelapang Reply:
    February 5th, 2009 at 2:22 pm

    Whatever it is, Hee Yit Foong has made us, the Jelapang residents, ‘proud’
    of her defection. Prior to this, people only heard about accidents at the Jelapang Toll Plaza. Now, the whole world knows where Jelapang is, thanks to our Popular Hopping Frog, haha….

    [Reply]
    Donald Duck Reply:
    February 5th, 2009 at 3:44 pm

    If I had the chance to meet her i will spit on her bloddy face ……I cast my vote not for her but for DAP and Pakatan Rakyat ….

    pas Reply:
    February 5th, 2009 at 12:37 pm

    pkr dengan umno same je…dari acuan same.jd xde beza nya

    [Reply]
    Neutral Reply:
    February 5th, 2009 at 4:32 pm

    Tau tak pa, boikot PKR & UMNO mari masuk PAS beramai-ramai.

    [Reply]
    ultraman tiga Reply:
    February 5th, 2009 at 12:48 pm

    30 MP LOMPAT PARTI PUNYA PASAL.

    HARI INI KITA LIHAT MACAM MANA DSAI JILAT LUDAH DIA SENDIRI.

    JILAT DATO JILAT.

    [Reply]
    ultraman justice Reply:
    February 5th, 2009 at 3:18 pm

    woi ultraman tiga!, ni bapak tiri opah kau ni, aku suruh kau datang bumi ni, untk menegakkan kebenaran dan keadilan bukan suruh buat bodoh, buat malu aku dan kerabat ultraman lah kau ni. jom aku hantar kau balik planet kita, jom.. jomlah. nampaknya kau ni kena pergi tadika semula ni. setiap perkara mesti ada limit dia, tapi tahap bengong kau ni, aku tak tahu limit dia kat mana. aku rasa macam nak bagi pelempang super ultra tahap ke lapan je dkat kau ni. ringan je tangan ni. nasib baiklah opah kau tu anak tiri aku.

    [Reply]
    bond Reply:
    February 5th, 2009 at 5:27 pm

    PENERIMA SEDEKAH SEX DAH KEMBALI KE TEMPAT MAKSIAT(UMNO CLUB)

    [Reply]
    mint Reply:
    February 5th, 2009 at 12:51 pm

    DSAI kena ambil iktibar bukan buat kacau/perhimpunan di Perak. Hormatlah kpd Sultan, beri baginda masa utk buat keputusan dan terimalah apa2 keputusan yg akan diumumkan.

    Moga orang Perak dah tahu yang mana kaca dan yg mana permata..

    [Reply]
    Benjo Reply:
    February 5th, 2009 at 2:04 pm

    elee… apa nak heran pasal lompat parti ni…. Kami di Sabah kira tu perkara biasa ja… normal ja… Kena kezutan la orang2 Malaya ni….He..He..

    [Reply]
    Padamar Seri Reply:
    February 5th, 2009 at 3:06 pm

    Kalau macam ini punya politik, lepas nih setelah lebih kurang 10 ribu hilang pekerjaan pasti akan lebih ramai lagi menyusul ….

    kesian.

    Kalau ikutkan hati rasa mau tempeleng satu-satu ahli politik yang tidak mau berhenti berpolitik. ini sudah dekat 1 tahun rakyat menyerahkan amanah kepada mereka, tapi ahli politik masih ribut sini sana. sungguh malang.

    Kalau begini lebih baik panggil balik DR. M jadi PM sampai beliau kembali menghadap yang Maha berkuasa, sekurang-kurangnya beliau berusaha keras memerah otak dalam memastikan rakyat dapat hidup dengan aman.

    tengok lah hari ini, kemarahan, tidak puas hati, dengki mendengki dan bermacam-macam lagi penyakit hati telah semakin merebak.

    cukup lah wahai manusia sekalian. redhalah dengan apa yang berlaku kerana tidak ada sesuatupun yang terjadi itu tanpa ada sebab dan hikmahnya.

    [Reply]
    anak melayu Reply:
    February 5th, 2009 at 4:35 pm

    Padamar Seri,

    Itu la senario politik sekarang yang makin teruk. yang susahnya rakyat..rakyat dah bagi mandat bukan depa nak buat kerja-kerja faedah untuk rakyat..dok politik saja lebih..

    Malaysia ni dah tak ada tokoh pemimpin yang betul-betul berwawasan..semuanya penuh dengan dendam kesumat yang tak sudah-sudah..

    Namapknya betullah..kita kena panggil balik DR.M. dah tak nampak orang lain lagi dah yang boleh betulkan keadaan. Semua yang ada baik dari parti mana pun semuanya hampeh..

    Sedih tengok keadaan kita hari ni..dah tak ada pembangunan..rakyat makin tersepit dek politik kotor haprak-haprak ni semua.

    [Reply]
    Ping Ping Reply:
    February 5th, 2009 at 4:20 pm

    totally agree with Maria…
    still remember the 916 mission..
    Thus,I do not see any different between UMNO and PKR..
    I am sorry to say that it’s really a big joke for me to read Dato Seri’s blog.

    [Reply]
    panda webkinz Reply:
    February 5th, 2009 at 4:21 pm

    Negaraku Malaysia.. politik memanjang sahaja… ribuan orang hilang kerja… tiada apa nak dibangga…

    [Reply]
    Ping Ping Reply:
    February 5th, 2009 at 4:25 pm

    I do agree that lompat here lompat there wasn’t a good habit.
    However, i won’t join the so-called perhimpunan unless it is organised by non politician.

    [Reply]
    INSAN TAKUTKAN DOSA Reply:
    February 5th, 2009 at 4:44 pm

    BILA KEKAYAAN MENGABURI MATA IA AKAN JATUH JUGA NANTI. INGAT KEBESARAN ALLAH DAN HARI PEMBALASAN.
    KEBESARAN MANUSIA TIDAK AKAN KEKAL ABADI. SETIAP KEJADIAN ADA HEKMAHNYA……………..

    [Reply]
    buntu Reply:
    February 5th, 2009 at 5:39 pm

    maria ooo maria….now sekarang nie SAPER MULA KAN AKTIVITI LOMPAT MELOMPAT nie????DSAI cakap TAPI GERTAK JERK LEBIH….ameno nie MEMANG BUAT jadikan realiti…..SAPER LAGIK HINA???????????????????

    [Reply]
    2 MailKerbau
    Feb 5th, 2009 at 1:30 am
    mana komen aku ?.. haaa .. kalau yg bodek bang nuar..ko paparkan

    [Reply]
    Faridah Reply:
    February 5th, 2009 at 1:22 pm

    brengset loe!!!!!!!!!!!! emang org2 disini pikiran sama komentar loe yang begok & goblok itu?

    [Reply]
    Neutral Reply:
    February 5th, 2009 at 4:37 pm

    Aku sokong kau Faridah.

    [Reply]
    3 MailKerbau
    Feb 5th, 2009 at 1:35 am
    sekali lagi aku menulis..esok ada perhimpunan..perhimpunan selamatkan kerajaan pakatan rakyat perak ?..betul ke ?..ke perhimpunan selamatkan bang nuar ?..sudah lah bang nuar oiiii.. tak abis2 ko nak gunakan rakyat utk kepentingan politik ko yg merbahaya..cukup le..tak cukup ke reformasi-reformasi 1998 yg kununya nak selamatkan bang nuar..hari ni mana pegi ?..mana hilangnya ? ..sedangkan ko keluar penjara bina banglow baru..jadi ketua pembangkang..cukup2 lah gunakan rakyat utk kepentingan bang nuar nak jadi pm..suruh aje le si ehsan anak jantan ko bela nasib ko..suruh le kawan2 dia berhimpun dari buat benda2 yg bukan2..insyallah itu lagi diberkati..bagi kita yg kena tipu dari tahun 1998…cukup le dari dipergunakan oleh bang nuar…takbirrrr ! ALLAHUAKBAR !!! ALLAH LAGI MENGETAHUI SIAPA ITU ABG NUAR

      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 3:05 pm