AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    Anwar di ambang sakit jiwa

    Share

    detective conan

    Posts : 291
    Join date : 2009-01-14

    Anwar di ambang sakit jiwa

    Post  detective conan on Thu Feb 26, 2009 4:53 am

    Salam Sahabat yang kuhormati sekalian. Aku penyokong PPSMI. Namun aku fikir aku mampu menulis dan menguasai Bahasa Melayu dengan baik. Dengan kosakata yang cukup banyak. Disulamjahit bersama bunga-bunga bahasanya. Kalau nak diajak aku berdeklamasi sajak, Sasterawan Negarapun pasti terpegun. Maafkan aku kerana mengangkat bakul. Sebenarnya aku bukannya nak mengangkat bakul. Hasrat kumenulis tadi adalah untuk membakulsampahkan seseorang. Namun begitu tidak mengapa. Ayuh kita senyum dulu sebelum langkah bicara kumula.

    Oh! Aku adalah salah seorang penulis bersama di blog Perak Bangkit ini. Ya, aku dahulu adalah peminat Anwar Ibrahim seperti kalian. Kenapa kalian sengih? Takkanlah kalian juga sepertiku dahulu. Ya, itu dulu dong! Sebelum 2 Sepetember, 1998 seorang teman telah datang berjumpa. Sahabat, kita akan tubuh Parti baru. UMNO semakin tidak relevan. Hmmm, jika begitupun... kenapa mesti Parti baru? Kan kita masih ada lagi parti lain seperti PAS dan PRM? Kelak kau akan tahu sahabatku... Mengapa kita mesti tubuhkan parti baru?

    2 September, 2008 terpampanglah berita gempar. Anwar Ibrahim Liwat!!! Bilaku baca sahaja kabar berita itu... Hatiku bertanda soal..... Liwat? Gila ker apa? memang tak masuk akal! Ya, itu dulu....

    Kulihat selepas itu, hari-hari Anwar berceramah. Aku boleh ikut lenggok dia berceramah. Aku faham benar manakah satu intonasi Anwar dan jika intonasi yang sebegitu pasti dia seorang yang tengah kacau jiwanya. Ya, jiwa kacau. Sebenarnya teks yang ingin kutulis ini ialah setelah aku liwati blognya dengan beberapa siri ucapannya akhir-akhir ini. Benar jitu! Sama! Pastilara! Sama! Sama macam dulu... Sekarang Anwar tengah jiwa kacau. Dia mungkin akan melakukan beberapa aksi pelik selepas ini. Aksi pelik selepas ini. Nantikanlah. Aksi pelik. Ya, selepas jiwanya kacau, Anwar sering menjadi pelik tingkah lakunya. Itulah kelemahannya.

    Aku selalu pesan pada Anwar. Bila bercakap jangan sombong sangat. Jangan sombong. Jangan. Dongaklah ke langit. Ingatlah Allah ada. Tunduklah ke bumi, ingatlah kau akan mati dan dikuburkan. Jadi, jangan sombong. Bila sombong, Allah akan uji kita. Allah akan hukum kita.

    Nampak tak tuan-tuan. Anwar semakin bercelaru. Fikirannya terganggu. Dia banyak merapu dan membuat tindakan yang melulu. Dan asyik marah-marah. Anwar sedang jiwa kacau tuan-tuan. Jiwa kacau.

    Oh! ya.... Aku ada satu kisah tentang kisah Anwar di Penjara Sungai Buloh. Dan setelah mendengar versi kisah tersebut... akhirnya aku bersetuju dengan Mat Sabu. Barulah aku faham kenapa dia (Mat Sabu) katakan kawannya itu AlJuburi. Dan hatikupun akhirnya bersetuju.

    Anwar bukan seorang pondan. Pondan tak suka betina. Anwar ini jantan. Jantan suka betina. Tapi ada satu lagi spesis jantan. Iaitu jantan yang suka jantan. Ya, itu Anwar. Pokoknya lubang, lurah dan bukit serta segala gunung-ganang dan lembah-lembah jua hutan belantaranya. Lucahkah? Aku mohon maaf. Demikianpun, itu juga bukan alasan paling besar kenapa aku ingin bakulsampahkan Anwar. Yang lebih teruk dari itu ialah... Anwar ini adalah seekor Dajjal. Buktinya? Nanti kutuliskan kemudian

    http://perakbangkit.blogspot.com/2009/02/anwar-ibrahim-diambang-jiwa-kacau-dan.html

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: Anwar di ambang sakit jiwa

    Post  bunga on Thu Feb 26, 2009 11:56 am

    Memang Anwar sebenarnya dah lama meroyan especially apabila project 916 nya gagal...cakap berdolak dalik,hipocrite ~ double standard,sebab tuh menyanyi2 dan suka menari2 meracau tak tentu fasal dalam ucapan2 yg sepatutnya serious,nak cover up jiwa kacau beliau agar x ketara apabila berada dipentas... Very Happy

    ultraman

    Posts : 97
    Join date : 2009-01-17

    Re: Anwar di ambang sakit jiwa

    Post  ultraman on Fri Feb 27, 2009 1:36 am

    kena fire anwar tue..

    apahallu

    Posts : 90
    Join date : 2009-02-19

    Re: Anwar di ambang sakit jiwa

    Post  apahallu on Fri Feb 27, 2009 4:40 am

    lepas najib jadi PM...anwar akan berjalan kaki 'dari perlis sampailah ke sabah'(macam lirik lagu jek)..pastu gantung kadbod kat leher tulis 'aku PM'..pastu menjerit2 laungan anti rasuah la,anti najib la,dsb...itulah penamatan riwayat abang nuar pujaan rakyat akhir zaman nih... clown

    Sponsored content

    Re: Anwar di ambang sakit jiwa

    Post  Sponsored content Today at 9:14 am


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 9:14 am