AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    anak ketua Hamas murtad keluar islam angkara Israel

    Share

    pochong

    Posts : 25
    Join date : 2009-01-21

    anak ketua Hamas murtad keluar islam angkara Israel

    Post  pochong on Sun Feb 08, 2009 3:00 am

    MENIKMATI kehidupan barunya di California, USA, Yousef junior betul-betul sedar mengnai wawancaranya ini. Bukan hanya ia akan menyinggung perasaaan keluarganya, ia kini ragu dapat pulang kembali ke Ramallah. "Saya tahu saya mempertaruhkan nyawa saya dan jelas akan kehilangan ayah saya. Tapi saya harap ia akan mengerti ini dan Tuhan akan memberikan dirinya dan seluruh keluarga saya kesabaran dan keinginan untuk membuka mata mereka bagi Jesus dan agama Kristen."



    Begini sekilas latar belakang hidupnya..
    Namanya kini Masab-Joseph.



    "Semasa di sekolah menengah, saya belajar syariah. Tahun 1996, ketika saya berusia 18, saya ditangkap tentara Israel kerana saya ketua masyarakat Islam di sekolah saya. Inilah titik mulanya proses penyedaran saya.



    "Sebelumnya saya hanya mengenal HAMAS melalui ayah saya. Sebelumnya saya mengagumi HAMAS, kerana saya mengagumi ayah saya. Tapi setelah 16 bulan dalam penjara, saya baru tahu wajah Hamas sebenarnya. HAMAS adalah organisasi negatif. Sebuah organisasi yang buruk secara fundamental. Dalam penjara Megiddo saya tiba-tiba menyedari apa sebenarnya HAMAS. Pemimpin mereka di penjara (Israel) mendapatkan keadaan (fasiliti dan makanan) yang jauh lebih baik (daripada para tahanan Israel di penjara HAMAS), belum lagi izin kunjungan keluarga mereka dan fasiliti mandi. Sementara orang-orang HAMAS tiada moral, tiada integrity. Tetapi mereka tidak sebodoh Fatah, yang mencuri disiang hari didepan umum. HAMAS mencuri dengan cara diam-diam sambil bersikap macam suci. Cepat atau lambat wang hasil korupsi ini akan mengekang bangsa Palestin sendiri!



    “Tidak seorangpun yang tahu benar seluk beluk cara kerja HAMAS. Contoh, saya ingat betul bagaimana keluarga Saleh Talahmeh, anggota tangan militer HAMAS, yang dibunuh Israel, terpaksa menggembel minta bantuan teman-temannya kerana mereka tidak ditinggalkan wang sedikit pun. Pemimpin HAMAS tidak ambil tahu dengan mereka ataupun dengan keluarga syuhada lainnya, sementara anggota-anggota senior sering berpoya-poya diluar negeri, menghabiskan puluhan ribu dollar per bulan untuk membiayai bodyguard saja!"
    “Setelah saya keluar dari penjara (Israel), saya kehilangan kepercayaan kepada mereka yang mewakili Islam."



    (Semasa wawancara ini, dikatakan ayahnya masih belum tahu kemurtadannya ke Kristen)
    Ayahnya macam tak percaya, setelah mengetahui anaknya murtad dan minta suaka ke USA! 'Ya ke?' katanya sambil menunjuk foto puteranya!
    "Wawancara ini akan membuka mata ramai orang dan menggoyahkan Islam sampai ke akar-akarnya. Saya tidak berlebihan!"Bagaimana Ia Tertarik Pada Agama Lain?"Ini dimulai 8 tahun yang lalu. Saya berada di Jerusalem dan menerima undangan untuk mendengar ceramah tentang Kristen. Dari situ saya semakin ingin tahu dan mulai membaca Injil dengan diam-diam, sambil meneruskan pelajaran syariah. Ayat seperti ‘Cintailah musuhmu’ sangat mempengaruhi saya.

    baca di http://pochongmenulis.blogspot.com/2009/02/akibat-brain-wash-anak-ketua-hamas-jadi.html


    Last edited by pochong on Sun Feb 08, 2009 3:06 am; edited 1 time in total

    pochong

    Posts : 25
    Join date : 2009-01-21

    Re: anak ketua Hamas murtad keluar islam angkara Israel

    Post  pochong on Sun Feb 08, 2009 3:04 am

    begitu hebat orang yahudi dan kristen mengunakan ini sebagai propaganda mereka terhadap Hamas, semata-mata untuk mengendurkan sokongan kepada Hamas...inilah mainan orang yahudi dan kristen, semoga ini dapat dijadikan iktibar kepada kita umat islam di Malaysia.

    ManJonG

    Posts : 58
    Join date : 2009-02-06

    Re: anak ketua Hamas murtad keluar islam angkara Israel

    Post  ManJonG on Sun Feb 08, 2009 7:06 am

    yup...
    memang begini...
    org kristian kuat tuk sebarkan agama2 diorang..
    org yahudi kuat tuk hancurkan islam..
    diorang nak bagi majoriti manusia kat dunia nie dikuasai agama diorang...

    org kristian nie underground die laju bergerak..
    masa i mule2 sampai tempat i trus je dipanggil untuk berbincang mengenai kitab2..
    konon2 bertukar2 pendapat la bukan nak tarik masuk agama(tu yang diorang selalu ckap)

    tp selamat la i x layan even die calling2 rumah tekan intercom smue i ignore je..
    haizz seram lak rase hehe..

    ultraman

    Posts : 97
    Join date : 2009-01-17

    Re: anak ketua Hamas murtad keluar islam angkara Israel

    Post  ultraman on Sun Feb 08, 2009 9:39 am

    salam Manjong, wah ye ke sampai gitu , boleh tolong story sikit tak? cam menarik je pengalaman..ultraman nak tau he he he he..

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: anak ketua Hamas murtad keluar islam angkara Israel

    Post  bunga on Tue Feb 10, 2009 5:39 am

    "org kristian kuat tuk sebarkan agama2 diorang..
    org yahudi kuat tuk hancurkan islam..
    diorang nak bagi majoriti manusia kat dunia nie dikuasai agama diorang..."

    (quote from ManJong)
    --------------------------------------------------------------------------------------
    True indeed!Ditempat saya,Mubaligh Kristian akan dtg dari rumah kerumah dan mereka sgt berbudi bahasa dalam menyibarkan ugama mereka sgt licik sewaktu menyibarkan dgn risalah2 percuma dan sedikit pun tidak menyentuh tentang keburukan ugama lain malah jika kurang iman dan pengetahuan mmg akan mudah terpedaya.

    Tetapi orang Yahudi, sgt primitive dalam hal ini dgn approach yg kasar apalagi jika ada saudara mereka yg converted kepada ugama lain.

    ManJonG

    Posts : 58
    Join date : 2009-02-06

    Re: anak ketua Hamas murtad keluar islam angkara Israel

    Post  ManJonG on Tue Feb 10, 2009 10:42 pm

    ultraman wrote:salam Manjong, wah ye ke sampai gitu , boleh tolong story sikit tak? cam menarik je pengalaman..ultraman nak tau he he he he..

    waslam ultra-man.
    haha..
    susah la nak cite ultraman..
    org2 sini nampak je bangsa laen trus approach...
    mule2 die akan jadikan kite atheis/x percaye tuhan..
    then baru tarik2 kepada agama diorang..
    rase2 nye anak pemimpin hamas nie terkne begitu kut..
    memang terkejut kalo hujah2 kita diorang boleh tahu and siap comparekan lgi ngan bible..
    entah la kne rase sendiri la kut..
    tp jage2 la kalo dah masuk church diorang mesti mcm kagum sgt2..
    saya dah masuk mmg hati debar2 seb baek otak dah fokus sblom msk ingat tuhan..
    kire masuk situ just tgk2 je ape2 die ckp buat dunno dun care..
    cheers

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: anak ketua Hamas murtad keluar islam angkara Israel

    Post  pokok on Thu Feb 12, 2009 6:07 am

    ManJonG wrote:
    ultraman wrote:salam Manjong, wah ye ke sampai gitu , boleh tolong story sikit tak? cam menarik je pengalaman..ultraman nak tau he he he he..

    waslam ultra-man.
    haha..
    susah la nak cite ultraman..
    org2 sini nampak je bangsa laen trus approach...
    mule2 die akan jadikan kite atheis/x percaye tuhan..
    then baru tarik2 kepada agama diorang..
    rase2 nye anak pemimpin hamas nie terkne begitu kut..
    memang terkejut kalo hujah2 kita diorang boleh tahu and siap comparekan lgi ngan bible..
    entah la kne rase sendiri la kut..
    tp jage2 la kalo dah masuk church diorang mesti mcm kagum sgt2..
    saya dah masuk mmg hati debar2 seb baek otak dah fokus sblom msk ingat tuhan..
    kire masuk situ just tgk2 je ape2 die ckp buat dunno dun care..
    cheers


    betul manjung aku setuju dengan ko, mereka lebih hebat dengan kita bab berhujah ni, sebab mereka dah mengkaji, tu yang takut dengan anak muda skang, ramai hanya islam pada nama ..bila berhujah mati kutu..

    Sponsored content

    Re: anak ketua Hamas murtad keluar islam angkara Israel

    Post  Sponsored content Today at 5:17 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 5:17 pm