AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


  Kes Perak mencerminkan wajah sebenar Anwar Ibrahim

  Share
  NTanwar
  NTanwar

  Posts : 12
  Join date : 2009-01-16

  Kes Perak mencerminkan wajah sebenar Anwar Ibrahim

  Post  NTanwar on Fri Feb 06, 2009 3:11 pm

  Semua orang tahu Ir Nizar hanya sekadar boneka. Bukan sekadar dibonekakan oleh exco-exco Cina DAP, tetapi dibonekakan oleh Anwar Ibrahim.

  Dari awal lagi Anwar menjadi pegawal kerajaan Perak. Bermula dari kerajaan Perak menjemput Anwar menjadi penceramah utama anjuran kerajaan negeri pada 3 November tahun lepas, di Ipoh Perak hinggalah kepada saat-saat kejatuhan Nizar sebagai Menteri Besar. Lagaknya ketika berucap dalam majlis itu seolah-olah dialah Perdana Menteri yang sedang berucap kepada pegawai-pegawai kanan kerajaan Perak.

  Itulah sifat Anwar, dari berjawatan TPM, masuk penjara, berhijrah ke Amerika masih berlagak sebagai Perdana Menteri!  Bayangkan ketika Anwar menyampaikan ucaptama di Majlis Bersama Pegawai-Pegawai Kanan Kerajaan Negeri Perak di di Dewan Bankuet Bangunan Perak Darul Ridzuan tahun lepas, Anwar gagal merumuskan resipi-resipi terbaik memajukan Perak, selain dari retorik-retorik angkat bakul sendiri, sebut tokoh-tokoh ahli falsafah barat serta mengulang ulang cerita lama,..ketika saya Menteri Kewangan bla bla bla..saya tidak terlibat dengan IMF..

  Kerap kali Anwar menafikan dirinya terlibat dengan IMF, dari Parlimen hingga ke Majlis Pegawai Kanan Kerajaan Negeri Perak, kerana Anwar tahu imej itu masih melekat di minda rakyat bahawa Anwar adalah ejen produk IMF dan Bank Dunia.

  Anwar kata pada tahun 1993, dia tulis surat kepada IMF menolak permintaan IMF hendak meminjam kepada Malaysia. Itu yang Anwar kata. Yang Anwar sengaja sorokkan fakta pada tahun 1998, ketika Malaysia menghadapi krisis ekonomi di bawah pimpinannya sebagai Menteri Kewangan, dia menasihatkan kerajaan agar menerima bantuan IMF kerana dia dilantik menjadi Pengerusi Pembangunan IMF. Dia juga sorok fakta, kuatnya sokongannya kepada IMF, hingga pengarah urusan IMF, Michel Camdessus sanggup berkunjung ke Malaysia. Berpeluk cium lagi mereka menggambarkan keakraban!


  Anwar juga ulang cerita lama. Kata Tun Dr Mahathir menyelamatkan kroni ketika krisis 1998. Tetapi Anwar tidak menceritakan ketika dia menjadi Menteri Kewangan, dialah manusia yang paling banyak memberi rasuah kepada kroni-kroninya termasuk bapanya sendiri, adik beradik, sahabat handai, termasuk Kamaruddin Jaafar, Azmin Ali yang tiada asas peniagaan pun boleh jadi jutawan segera. Semua itu rasuah mengkayakan kroni sahabat handai terdekat.


  Satu lagi sifat Anwar, selain daripada angkat bakul sendiri, suka menuding kesalahan kepada orang lain. Dirinya yang betul, orang lain semua salah. Tidak menjawab soalan, tetapi mengalih soalan kepada memerangi pihak lain. Dengan menyalahkan orang lain maka tertutuplah kesalahan diri sendiri

  Fakta yang tidak dapat ditangkis, Anwar menjadi ofis boy kepada Yahudi di IMF dan Bank Dunia, dari zaman James Wolfeshon hingga ke zaman Paul Wolfowitz

  Bermakna Anwar sudah dipuppetkan oleh Yahudi di Bank Dunia, kini Anwar bertugas mewujudkan klon-klon puppetnya di Malaysia, termasuk mempuppetkan Ir Nizar, MB yang gagal mendapat kuasa sepenuhnya.

  Teori Anwar di Perak pun masih terikat dengan kaedah neocon (Yahudi). Anwar menyerang semua musuh termasuk Sultan. Kembali kepada Rakyat (bahasa popular Anwar ketuanan rakyat). Teknik kedua menghasut rakyat Perak bangun memberontak. Itupun taktik neocon, menghasut dan melaga-lagakan pihak lain.Dan hasilnya perhimpunan di rumah MB pada malam sebelum kejatuhannya, majoritinya adalah Cina. Itulah ketuanan rakyat, Perak yang majoriti Melayu dimiliki oleh Cina dengan membonekakan Nizar.

  Anwar kawal Nizar. Semua tindak tanduk Nizar ditunjuk oleh Anwar. Bayangkan ketika Nizar mengadakan sidang media, Anwar turut mencelah percakapan Nizar, seolah-olah penjelasan Nizar tidak diyakini sepenuhnya.  Kalau Anwar bukan penasihat Nizar, kenapa dia berani mencelah, sedangkan Haji Hadi yang turut hadir mendiamkan diri, walhal dia yang sepatutnya menjadi mentor kepada Nizar. Kalau Haji Hadi sebagai Presiden PAS pun boleh dibonekakan, apatah lagi Nizar yang bertaraf anak kecil Erdogan.

  Masih ingat lagi, bagaimana Presiden PAS beri warning kepada Anwar dalam wawancara Harakah, ingat, dia (Anwar) bukan ketua Pakatan..dalam pakatan tiada siapa ketua..hanya Anwar sahaja yang angkat dirinya sebagai ketua. Masih ingat lagi ketika Presiden PAS menemplak projek 16 September tajaan Anwar..saya tidak mahu jadi PM Mat Jenin..belum dapat buah kelapa sudah berangan-angan jadi raja..

  Sebab itu boleh difahami dalam kemelut Perak, Presiden PAS sengaja tidak menonjolkan diri, kerana dia tahu episod terakhir drama itu.


  Bayangkan ketika kemelut meruncing, saat-saat kejatuhan Nizar, Anwar masih lagi meromote dari pejabatnya di Petaling Jaya. Anwar bersama Karpal Sigh mensyorkan agar Nizar menderhaka kepada Sultan Perak. Bayangkan sampai ke tahap itu nasihat Anwar kepada Nizar.

  Nizar yang kelam kabut dan bercelaru minda dengan tekanan politik yang terlalu mengejut terpaksa akur dengan nasihat-nasihat salah Anwar.

  Bermula dari Anwar mencuri calon BN yang pada mula sangat dibanggakan oleh Nizar, hingga terpaksa menanggung risiko menggadaikan jawatan Mbnya. Ibarat Menang Sorak Kampung Tergadai, itulah bentuk nasihat Anwar kepada Nizar.

  Anwar dari dulu dikenali sebagai ikon penghasut dan demokrasi, imej ini juga diaplikasikan semasa menghadapi saat-saat kejatuhan kerajaan Perak. Nizar turut terjebak.

  Anwar dari dulu terkenal sebagai ikon kes mahkamah, imej itu juga dipraktikkan semasa berhadapan situasi Perak. Sultan Perak yang pakar undang-undang dicabarnya melalui undang-undang. Sekali lagi Nizar diheret bersama menjadi penderhaka dan terdedah kes mahkamah.

  Anwar dari dulu lagi terkenal menderhaka kepada Raja-raja Melayu, sekarang semakin terserlah mencabar keputusan Sultan Perak memilih MB kesukaan baginda. Anwar cabar Sultan Perak. Sekali lagi Nizar turut diseret sama.

  Nizar sudah berjaya dipuppetkan Anwar, dari menjadi penasihat sehingga ke saat-saat kejatuhannya, selepas ini giliran siapa pula ?

  Betul kata DR M. Jika ikut formula Anwar atasi krisis ekonomi 1997, sudah lama Malaysia tergadai kepada negara asing, kerana semua formula Anwar berakhir dengan kegagalan seperti kes Perak dan Projek 16 September


  Last edited by NTanwar on Fri Feb 06, 2009 5:11 pm; edited 4 times in total
  pokok
  pokok

  Posts : 206
  Join date : 2009-01-02

  Re: Kes Perak mencerminkan wajah sebenar Anwar Ibrahim

  Post  pokok on Fri Feb 06, 2009 3:19 pm

  Wa jumpa dalam UO.

  Anak-anak ular.

  Kejap ada, kejap takda. Kejap cuti, kejap bertugas. Kejap masih PKR, kejap bebas, kejap BN.

  Bos ular.

  Kejap ada nombor, kejap ada senarai, kejap 16 Sept 2008, kejap 16 Sept 2009, kejap sakit belakang, kejap dah ok, kejap liwat paksa, kejap liwat suka-sama suka.


  dpetik dari laman aduka taruna
  ManJonG
  ManJonG

  Posts : 58
  Join date : 2009-02-06

  Re: Kes Perak mencerminkan wajah sebenar Anwar Ibrahim

  Post  ManJonG on Fri Feb 06, 2009 4:01 pm

  semuanya dia yang betol...
  semuanya dia yang boleh...
  semuanya die yang terbaek...


  scratch scratch
  detective conan
  detective conan

  Posts : 291
  Join date : 2009-01-14

  Re: Kes Perak mencerminkan wajah sebenar Anwar Ibrahim

  Post  detective conan on Sat Feb 07, 2009 12:20 am

  kaki pembelit no satu, siang lain malam lain hua hua hua hua....itulah manusia bernama anwar ...

  Sponsored content

  Re: Kes Perak mencerminkan wajah sebenar Anwar Ibrahim

  Post  Sponsored content


   Current date/time is Tue Mar 26, 2019 1:33 pm