AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    siapa juara EPL tahun ini?

    Share

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  pokok on Mon Feb 02, 2009 1:32 pm

    liverpoll 2 - 0 chelsea , liverpool sedang mengikut rfapat MU, he he mana bunga dan 300 nie, apa komen korang he he...tak sabar pokok nak tau he he he.. affraid Basketball ulas jangan tak ulas

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  bunga on Mon Feb 02, 2009 7:20 pm

    pokok wrote:liverpoll 2 - 0 chelsea , liverpool sedang mengikut rfapat MU, he he mana bunga dan 300 nie, apa komen korang he he...tak sabar pokok nak tau he he he.. affraid Basketball ulas jangan tak ulas

    No doubt Liverpool played better than Chelsea but the tool referee screwed up! Lampard shouldn't be red carded since he got to the ball first and Xabi later on kicked his studs. In fact, if that deserved a red card,prior to that Steven Gerrard aggressive and dangerous tackled on Chelse's was totally ignored by the tool ref...not even a booking!That game had 0-0 written all over it until that point and unfortunately Liverpool made it count in the end.

    My heart sunk!
    Sad Sad Sad Sad

    detective conan

    Posts : 291
    Join date : 2009-01-14

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  detective conan on Tue Feb 03, 2009 1:25 am


    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Stevie - A thug scouser, a diver and a cheater!

    Post  bunga on Tue Feb 03, 2009 6:49 am

    Steven Gerrard is a thug scouser and the most best diver in football aside from Ronaldo and Drogba.The difference now is, Drogba has realised that,admitted and not to make it as habits,no longer,unlike those 2 cheaters!!Disgusting Stevie has launched criticising on players who dive hipocritically, in fact he is the worst of all!!Evil or Very Mad


    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    liverpoolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

    Post  pokok on Wed Feb 04, 2009 1:30 am

    EVERTON memikul tugas berat untuk mengecap kemenangan apabila menentang Liverpool hari ini - kali ketiga dalam masa 17 hari.

    Selepas seri 1-1 dalam Liga Perdana dan Piala FA pada dua perlawanan terakhir mereka, kini dua jiran di Merseyside itu bertemu lagi untuk merebut tempat ke pusingan kelima pertandingan kalah mati tertua di Britain.

    Bermain di Goodison Park dijangka bukan masalah besar kepada Liverpool kerana mereka menang 2-0 di padang Everton 2-0 dalam perlawanan liga September lalu.

    Kemenangan 2-0 ke atas Chelsea Ahad lalu tentu sekali menyemarakkan keyakinan anak buah Rafael Benitez bagi meneruskan perjuangan memburu tiga trofi - Liga Perdana, Piala FA dan Liga Juara-Juara - musim ini.

    Kejayaan penyerang Fernando Torres mengembalikan sentuhan golnya merupakan satu lagi faktor menyebelahi Liverpool, sedang Everton masih tanpa penyerang mapan kerana kecederaan yang dialami Ayegbeni Yakubu dan Louis Saha.

    Sungguhpun Everton mendapatkan Jo, yang dipinjam daripada Manchester City sehingga tamat musim ini, penyerang Brazil itu tidak dapat diturunkan kerana mewakili kelab di Eastland itu ketika tewas kepada Nottingham Forest dalam pusingan ketiga Piala FA ini.

    Penyerang muda, Victor Anichebe, yang turun sebagai pemain gantian ketika tewas 0-1 kepada Manchester United hujung minggu lalu, ternyata belum menjadi.

    Oleh itu, pengurus David Moyes akan terus mengharapkan bintang-bintang midfield seperti Tim Cahill dan Mikel Arteta dapat membolosi gawang Liverpool.

    Pemain pertahanan England, Joleon Lescott, turut menjadi harapan Everton bagi memanfaatkan gerakan menerusi tendangan-tendangan percuma dan sudut untuk menewaskan penjaga gawang Jose Reina.

    Kejayaan Torres mengembalikan ketajamannya juga tepat pada masanya kerana dua golnya telah membenam Everton semasa kunjungan terakhir mereka ke Goodison Park.

    Dengan Robbie Keane telah pun dipindahkan semula ke Tottenham dan masalah kontrak barunya hampir terhurai, Benitez boleh memberi lebih tumpuan kepada perjuangan pasukannya musim ini.

    Dengan Torres sebagai penyerang tunggal, Benitez mungkin menurunkan Yossi Benayon, yang beraksi cemerlang apabila diturunkan sebagai pemain gantian dalam perlawanan dengan Chelsea, bagi menyemarakkan jentera serangan bersama-sama dengan kapten, Steven Gerrard, dan Xabi Alonso.

    Jentera serangan Liverpool perlu tajam untuk menggugat benteng Everton dan mengancam kedudukan penjaga gawang Tim Howard yang bertindak cemerlang menyelamatkan pasukannya daripada mengalami kekalahan lebih besar di tangan United.

    Perlawanan ini juga merupakan peluang kepada Benitez meneliti persembahan pemain-pemain sebelum membuat pemilihan skuad menghadapi peringkat kalah mati Liga Juara-Juara.

    Oleh itu, Daniel Agger atau Sami Hyppia mungkin diturunkan sebagai bek tengah.

    Sebaliknya, Moyes dijangka mengekalkan kesebelasan utamanya yang tewas tipis kepada United dan ini bermakna Cahill akan mengekalkan peranan sebagai penyerang hadapan.

    Pemain midfield Australia itu tidak mengecewakan dengan peranan barunya dan telah menyumbatkan dua gol dalam empat perlawanan terakhirnya.

    Pemenang perlawanan ini dijangka menentang sebuah lagi kelab Liga Perdana, Aston Villa, yang akan menjadi tuan rumah kepada Doncaster dalam perlawanan ulangan mereka.

    Dua lagi perlawanan hari ini adalah pertarungan antara dua kelab Liga Perdana, Blackburn Rovers dengan Sunderland, dan Nottingham Forest menjadi tuan rumah kepada jirannya, Derby County.

    ManJonG

    Posts : 58
    Join date : 2009-02-06

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  ManJonG on Fri Feb 06, 2009 3:48 pm

    oppsss..
    tumpang lalu..

    nie nak habaq kat kawan2 smue..


    Glory Glory Man United...


    Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    detective conan

    Posts : 291
    Join date : 2009-01-14

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  detective conan on Sat Feb 07, 2009 12:18 am

    [right][/right

    salam manjong. tumpang lalu, aku sokong liverpol he he he he

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  pokok on Tue Feb 17, 2009 6:22 am


    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  bunga on Wed Feb 18, 2009 10:04 pm

    Hat's off to Manure!

    13 fucking clean sheet!!

    apahallu

    Posts : 90
    Join date : 2009-02-19

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  apahallu on Thu Feb 19, 2009 7:33 am

    huhuhu...huar huar huar....hahaha...manu lead 5 point beb..huar huar huar.. cheers cheers lol!

    ultraman

    Posts : 97
    Join date : 2009-01-17

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  ultraman on Thu Feb 19, 2009 12:39 pm

    apahallu wrote:huhuhu...huar huar huar....hahaha...manu lead 5 point beb..huar huar huar.. cheers cheers lol!

    wah ada gak ye MU kat sini,

    apahallu

    Posts : 90
    Join date : 2009-02-19

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  apahallu on Thu Feb 19, 2009 11:14 pm

    MANU..dulu,kini dan selamanya...aik...macam ku penah dengar kata2 ini,tapi di mana ya... Twisted Evil Twisted Evil

    ManJonG

    Posts : 58
    Join date : 2009-02-06

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  ManJonG on Fri Feb 20, 2009 2:18 am

    i would say that only liverpool r now the team to look out for.. Razz

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  pokok on Fri Feb 20, 2009 8:42 am


    liverpool 4 ever ha ha ha


    Spain juara...

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  pokok on Sat Feb 21, 2009 11:47 pm

    Pengurus Liverpool, Rafael Benitez memberi amaran kepada anak buahnya supaya tidak memandang rendah Manchester City apabila kedua-dua pasukan berentap pada aksi Liga Perdana England di Anfield malam ini.

    Benitez sedar hanya kemenangan mampu meneruskan usaha mereka mengejar pendahulu, Manchester United.

    Biarpun sepanjang musim ini Liverpool hanya tewas sekali tetapi skuad The Reds itu keciciran mata penting apabila sekadar mencatat keputusan seri ketika bertemu Stoke City, Fulham, West Ham, Hull City dan Everton di Anfield.

    City pula mempunyai rekod buruk apabila beraksi di luar Eastlands dengan kemenangan 3-0 ke atas Sunderland pada Ogos lalu merupakan satu-satunya kemenangan mereka dalam 12 aksi di tempat lawan musim ini.

    Namun, Benitez enggan melihat rekod City tersebut sebagai satu kelebihan sambil dia beranggapan skuad kendalian Mark Hughes itu akan hadir ke Anfield dengan barisan terbaik mereka.

    "Anda boleh analisis bagaimana prestasi City di tempat lawan tetapi ia berbeza di Anfield. Semua pemain lawan mahu menunjukkan aksi terbaik mereka.

    "Lupakan statistik mereka tetapi kita tumpukan kepada pemain-pemain hebat yang mereka miliki," kata Benitez.

    Biarpun tidak dapat menurunkan Steven Gerrard yang masih belum pulih sepenuhnya daripada kecederaan hamstring, Benitez tetap optimis kaptennya itu akan kembali beraksi apabila mereka bertemu Real Madrid pada aksi kalah mati Liga Juara-Juara Rabu ini.

    "Gerrard tidak bersedia untuk perlawanan ini (bertemu City). Dia yakin dapat kembali untuk bertemu Madrid tetapi kita akan tentukan kedudukannya Isnin ini (esok)," jelasnya.

    Hughes pula berharap pasukannya akan meraih kejayaan pada kunjungan ke Anfield kali ini, sekali gus memberi kekuatan baru buat pasukan bimbingannya itu.

    Hughes turut berasakan jentera serangannya mampu mengambil kesempatan terhadap situasi Liverpool yang begitu terdesak untuk mencapai kemenangan di gelanggang sendiri.

    "Mereka (Liverpool) telah dikecewakan beberapa pasukan lain di Anfield. Kami akan pastikan kami mencapai kemenangan pada perlawanan ini," ujar Hughes. - AFP

    300

    Posts : 69
    Join date : 2009-01-14

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  300 on Sun Feb 22, 2009 6:17 am

    Aston Villa 0 - Chelsea 1 (Nicholas Anelka)

    Good start for Guus Hiddink! Very Happy

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  pokok on Sun Feb 22, 2009 11:52 am


    300

    Posts : 69
    Join date : 2009-01-14

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  300 on Sun Feb 22, 2009 11:58 am

    pokok wrote:

    Aku rasa Jamie Carragher kena sound dgn Rafael Benitez " Awek tu aku punya, ko jangan kaco. Ngerti ! "

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  pokok on Sun Feb 22, 2009 12:08 pm

    he he

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  bunga on Sun Feb 22, 2009 6:00 pm

    300 wrote:
    pokok wrote:

    Aku rasa Jamie Carragher kena sound dgn Rafael Benitez " Awek tu aku punya, ko jangan kaco. Ngerti ! "

    NOOOOO....Rafa said to Carragher:" Tak dapat tackle depan, main belakang pun bole...but make sure slow and steady Very Happy "

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  bunga on Sun Feb 22, 2009 6:16 pm

    300 wrote:Aston Villa 0 - Chelsea 1 (Nicholas Anelka)

    Good start for Guus Hiddink! Very Happy

    yeah rite,not only it build a good reputation for Hiddink but also for the players confidence as well as the fans.The Hiddink era begins, pretty the same with Uncle Scolari who did his first touched magical and great continuously at the beginning of the season till last November 08...hopefully Hiddink will do better.

    KTBFFH. To win the Premier League presently,might be a miracle but it's not impossible for the UECL and the FA Cup!!

    300

    Posts : 69
    Join date : 2009-01-14

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  300 on Mon Feb 23, 2009 3:06 am

    Liverpool 1 - Manchester City 1 ....yahuuuuu cheers cheers

    ultraman

    Posts : 97
    Join date : 2009-01-17

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  ultraman on Mon Feb 23, 2009 11:59 am

    wah MU dah berada di depan skang....apa cerita chelsea?

    ManJonG

    Posts : 58
    Join date : 2009-02-06

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  ManJonG on Mon Feb 23, 2009 3:06 pm

    ultraman wrote:wah MU dah berada di depan skang....apa cerita chelsea?

    wah MU dah "lama" berada di depan skrg... tiada apa2 cerita?? drunken

    Orang_Melayu

    Posts : 6
    Join date : 2009-02-16

    oit oit

    Post  Orang_Melayu on Tue Feb 24, 2009 1:06 am

    blue is the color... chelsea chelsea...


    Blue is the colour, football is the game
    We're all together and winning is our aim
    So cheer us on through the sun and rain
    Cos Chelsea, Chelsea is our name.

    Here at the Bridge, whether rain or fine
    We can shine all the time
    Home or away, come and see us play
    You're welcome any day

    Blue is the colour, football is the game
    We're all together and winning is our aim
    So cheer us on through the sun and rain
    Cos Chelsea, Chelsea is our name

    Come to the Shed and we'll welcome you
    Wear your blue and see us through
    Sing loud and clear until the game is done
    Sing Chelsea everyone

    Blue is the colour, football is the game
    We're all together and winning is our aim
    So cheer us on through the sun and rain
    Cos Chelsea, Chelsea is our name.

    Blue is the colour, football is the game
    We're all together and winning is our aim
    So cheer us on through the sun and rain
    Cos Chelsea, Chelsea is our name.

    Sponsored content

    Re: siapa juara EPL tahun ini?

    Post  Sponsored content Today at 3:06 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 3:06 pm