AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    APA KATA U ALL?

    Share

    KARLOZPACO

    Posts : 22
    Join date : 2009-01-13
    Location : BANTING

    APA KATA U ALL?

    Post  KARLOZPACO on Fri Apr 16, 2010 1:26 pm

    Bro n sis,wa ni bkn apa cuma nak tanya sikit apa pendapat u org tentang gelaran DATO'?Wa rasa dah terlalu byk sgt gelaran ini dianugerahkan kepada rakyat negara ini.Demi ALLAH wa tak mempersoalkan istana yg menganugerahkan gelaran ini........tetapi yg wa persoalkan individu2 yg menerimanya.La ni kalau tgk kat tv atau akhbar tah sapa2 tah yg jadi DATO' ni.Ada umor wa tgk seawal 30 dah ada title DATO'.Dan mrk ni langsung tak dikenali oleh masyarakat tempatan apa tah lg Malaysia.Apa yg mrk dah berjasa sgt kpd rakyat setempat maupun negara hingga mendapat gelaran itu?Beberapa tahun dulu,kalau nak cari sesaorg yg bertitle JP pun susah tapi la ni DATO'is everywhere!Wa bkn iri atau apa,cuma biar lah org yg betul2 berjasa diberi title itu.Apa kah mrk ini yg kuat kabel dgn menteri2,org2 politik atau mrk ini anak ahli2 politik yg berpengaruh?Atau yg lagi buruk title ini mrk beli??Jadi apa kata u all?

      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 9:11 am