AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    Usul: Isu ban

    Share

    kumbang_aidc

    Posts : 133
    Join date : 2009-01-02

    Usul: Isu ban

    Post  kumbang_aidc on Mon Jun 08, 2009 1:31 am

    Cadangan kepada AIDC dan Mods. Apa eloknya kuasa membanning orang jika ia disalahguna? Ia boleh menggagalkan suatu perdebatan yang berfaedah.

    Saya cadangkan untuk ban seseorang mod perlu beri amaran secukupnya setelah jelas kesalahan yang dilakukan. Tindakan ban hendaklah dipersetujui oleh sekurang2nya dua orang member yang berdaftar dan log-in.

    Hendaklah ban anonymous yang enggan log-in atau enggan mendaftar terlebih dahulu, bukan ban member yang aktif berdebat. Ini kerana yang memakai nick anonymous ni jelas tidak mahu bertanggungjawab terhadap kenyataannya, tidak gentleman dan menyusahkan bila terdapat lebih daripada satu anonymous. Nick sementara boleh diberi kelonggaran selagi tidak menimbulkan sebarang masalah.

    Bahasa yang keras (bukan kesat) boleh dibenarkan sesuai dengan keadaan pada masa itu. Mod, sebagai speaker dewan boleh beri peringatan atau amaran dengan menyebut standing order.

    Jangan ban orang kemudian bila ditanya dia jawab, adalah sebab, tak boleh bagitau kat sini. Macam ada muslihat...

    -ayorlemuju

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: Usul: Isu ban

    Post  pokok on Mon Aug 03, 2009 7:42 am

    ada lagi ke isu ni, pada gua sebelum nak kritik kena tengok dulu kesilapan diri, kadang2 kita tak sedar kita pun ada buat salah

    udinthegreat01

    Posts : 31
    Join date : 2009-03-18

    Re: Usul: Isu ban

    Post  udinthegreat01 on Thu Aug 13, 2009 4:21 pm

    Hj.Sapari nak BAN tak?? hahahaaa.... afro lol!

    qasehnuryz

    Posts : 61
    Join date : 2009-01-19

    Re: Usul: Isu ban

    Post  qasehnuryz on Fri Aug 14, 2009 8:14 am

    mod tahu tangggungjwab mereka...kalo meke ban..dah tentu ade ler sebabnya.

    peace no war lol!


    _________________
    ~ Doa Ibu Sepanjang Jalan

    Sponsored content

    Re: Usul: Isu ban

    Post  Sponsored content Today at 5:19 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 5:19 pm