AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    cara nak kurus badan mai baca...

    Share

    teruna desa

    Posts : 125
    Join date : 2009-01-16

    cara nak kurus badan mai baca...

    Post  teruna desa on Thu Mar 26, 2009 1:49 pm

    kat paper hari ni seorang wanita berusia 30 tahun telah meninggal dunia kerana kesan rawatan sedut lemak...nape agaknya wanita ni suka sangat sedut lemak tanpa memikirkan risiko mereka? kan banyak lagi cara lain untuk kuruskan badan...

    detective conan

    Posts : 291
    Join date : 2009-01-14

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  detective conan on Fri Mar 27, 2009 2:11 am

    yang ni ke...?

    KUALA LUMPUR: Keinginan memiliki tubuh langsing dan cantik menyebabkan seorang pengarah syarikat mati selepas menjalani rawatan membuang lemak di sebuah pusat kecantikan terkemuka di Ampang, petang Selasa lalu.

    Mangsa, Cik Noraini Mohd Ghazali, 30 tahun, yang menjalani rawatan lebih 14 kali di pusat kecantikan itu sejak tahun lalu, meninggal dunia ketika menjalani rawatan susulan untuk menghilangkan rasa sakit pada pinggul akibat penggunaan ubat-ubatan yang belum dikenal pasti sumbernya.

    Beliau meninggal dunia beberapa jam selepas menerima suntikan daripada doktor bertauliah di situ.

    Cik Noraini ditemani kakak angkatnya, Cik Misha Abu Bakar, 46 tahun, ke pusat itu kira-kira 3 petang Selasa lalu bagi mendapatkan rawatan susulan itu.

    Beberapa bulan lalu, beliau pernah menjalani proses pelangsingan iaitu menyedut lemak pada punggung sebelum mengadu sakit pada pinggul malam Selasa lalu dan mengajak kakak angkatnya ke pusat tersebut.

    'Pada sebelah malam, Noraini ingin ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC). Dia beria-ia mahu ke sana, malah masih sempat singgah di kedai untuk membeli beberapa helai pakaian sebelum bergegas ke pusat itu,' katanya ketika ditemui di bilik mayat Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini, kelmarin.

    Cik Misha berkata selepas beberapa jam menunggu, beliau tidak sedap hati dan meminta pembantu pusat kecantikan itu menghubungi doktor untuk bertanyakan keadaan adik angkatnya itu.

    'Doktor itu mendakwa Noraini muntah tiga kali sebelum tertelan muntah terakhir sebaik disuntik ubat tahan sakit menyebabkan dia meninggal dunia.

    'Malah, doktor itu memberitahu dia sudah cuba menyelamatkan Noraini lebih 45 minit, namun tidak berjaya sebelum meminta saya menerima kejadian itu dengan hati terbuka dan bersabar,' katanya, yang terus menghubungi suami mangsa, Encik Zaharuddin Zainuddin, 35 tahun, sebaik melihat jenazah mangsa.

    Sementara itu, Encik Zaharuddin berkata sebaik dimaklumkan kejadian itu, beliau bergegas ke pusat itu tetapi tiba agak lewat kerana terperangkap dalam kesesakan jalan raya.

    Menurutnya, isterinya pernah memberitahunya bahawa ada benang pernah tertinggal dalam tubuhnya selepas menjalani rawatan, dan beliau 'tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang jika punca kematian Noraini disebabkan kecuaian doktor'.

    Mangsa meninggalkan tiga anak berusia antara tiga dengan 11 tahun. -- Harian Metro.

    udinthegreat01

    Posts : 31
    Join date : 2009-03-18

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  udinthegreat01 on Mon Mar 30, 2009 3:34 am

    'Doktor itu mendakwa Noraini muntah tiga kali sebelum tertelan muntah terakhir sebaik disuntik ubat tahan sakit menyebabkan dia meninggal dunia.'Malah, doktor itu memberitahu dia sudah cuba
    menyelamatkan Noraini lebih 45 minit.

    aper punya bangang doctor ni..ko tu doctor rawatan kecantikan ajer.kalau dah tak tau,call ajer lah ambulan...hantar g hospital...45 minit,lama beb...takziah untuk family arwah,semoga berada d dalam lindungan ALLAH hendaknya.....AMIN....

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  bunga on Mon Mar 30, 2009 6:00 am

    udinthegreat01 wrote:'Doktor itu mendakwa Noraini muntah tiga kali sebelum tertelan muntah terakhir sebaik disuntik ubat tahan sakit menyebabkan dia meninggal dunia.'Malah, doktor itu memberitahu dia sudah cuba
    menyelamatkan Noraini lebih 45 minit.

    aper punya bangang doctor ni..ko tu doctor rawatan kecantikan ajer.kalau dah tak tau,call ajer lah ambulan...hantar g hospital...45 minit,lama beb...takziah untuk family arwah,semoga berada d dalam lindungan ALLAH hendaknya.....AMIN....

    Al-Fatihah!

    ~~dia tertelan muntahnya yg akhir means the patient had swallowed the vomitus that probably caused ASPIRATION PNEUMONIA~collapsed and it took him 45mins to do CPR or cardio-pulmonary resuscitation but to no avail~~

    Question here: why didn't he instructed his assistant/nurse to call for ambulance to be treated in hospital while he attending the resuscitation?

    2/ The possible cause of death not because of the cosmetic liposuction which I doubt but died from secondary reason, aspiration pneumonia.

    Moral of the story:
    ~~do exercise regularly,eat proper diet,sleep adequately as
    healthy life style will ensure you don't need to go through such procedure

    ~~should you insist in going for the cosmetic-surgery-liposuction,
    get an established registered doc not just beautician or pseudo-MD!

    3/ My sympathy for the hubby and family of the deceased~

    4/ This is solely my personal-view...

    teruna desa

    Posts : 125
    Join date : 2009-01-16

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  teruna desa on Mon Mar 30, 2009 8:07 am

    berbaloi ke semua nak kurus sampai mengadaikan nyawa, bukankah lebih elok jika pergi senamam atau masuk gymnasium.

    kumbang_aidc

    Posts : 133
    Join date : 2009-01-02

    Re : cara nak kurus badan mai baca...

    Post  kumbang_aidc on Tue Mar 31, 2009 7:57 am

    nak kurus?
    tonton video ini...

    http://www.youtube.com/watch?v=gn20aWAwYIM

    hehe.. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  bunga on Tue Mar 31, 2009 6:33 pm

    Moral of the story:
    ~~do exercise regularly,eat proper diet,sleep adequately as
    healthy life style will ensure you don't need to go through such procedure

    ~~should you insist in going for the cosmetic-surgery-liposuction,
    get an established registered doc not just beautician or pseudo-MD!
    #############################################################

    Dari lapuran berita,kepakaran doc dan kesahihan clinic tersebut menjalankan operasi adalah mencurigakan!! No wonder....

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  pokok on Wed Apr 01, 2009 12:13 am

    adoi kumbang lawak siot vidieo nie


    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  pokok on Wed Apr 01, 2009 12:43 am



    mai tengok yang ini pula...

    kumbang_aidc

    Posts : 133
    Join date : 2009-01-02

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  kumbang_aidc on Thu Apr 02, 2009 4:02 pm

    hehe..lawak pokok..

    betul bunga,kena cari expert atau bersenam je lagi cepat sihat dan kurus
    hehe Laughing Laughing

    teruna desa

    Posts : 125
    Join date : 2009-01-16

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  teruna desa on Sun Apr 12, 2009 7:07 am

    kumbang_aidc wrote:hehe..lawak pokok..

    betul bunga,kena cari expert atau bersenam je lagi cepat sihat dan kurus
    hehe Laughing Laughing

    tak pun pergi joging jer..40 hari tanpa henti tentu kurus

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  bunga on Sat May 23, 2009 7:27 pm

    tehehhehe~~nak mudah, ikut perihal NIJAR badan PAS hati DAP MOGOK LAPAR!!! ngeh ngeh ngeok Very Happy

    kumbang_aidc

    Posts : 133
    Join date : 2009-01-02

    Re : cara nak kurus badan mai baca...

    Post  kumbang_aidc on Sat May 23, 2009 8:47 pm

    betul join mogok hehe
    kan bagus mogok tu tukar pada puasa dapat pahala..
    o lupa mogok sebab politik..
    simple math pun tak tahu..
    28 dan 31 mane lagi besar.
    orang tak sekolah pun boleh jawab affraid affraid affraid
    mogokla tak heran pun..amerika pun dah menyampah

    udinthegreat01

    Posts : 31
    Join date : 2009-03-18

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  udinthegreat01 on Sun May 24, 2009 3:20 pm

    MOGOK?? APE PUNYA BANGANG DORANG NI...HAHAHA...

    UDIN SYORKAN KALAU NAK MOGOK,MOGOK LA SAMPAI NEXT ELECTION....HAHAHAHA lol! lol!

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  pokok on Wed May 27, 2009 1:28 am

    haram mogok lapar ni, islam tak ajar umat dia siksa diri, apa ko bondo geng nizar ni mogok lapar, ? dah ilang akal ker...

    Sponsored content

    Re: cara nak kurus badan mai baca...

    Post  Sponsored content Today at 5:16 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 5:16 pm