AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Share

    nangkasedap

    Posts : 57
    Join date : 2009-02-07

    apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  nangkasedap on Sun Mar 22, 2009 1:11 pm

    nape fairuz dikatakan ambik cuti untuk belajar, nape anwar tak cerita je kisah sebenarnya yang berlaku kat penang tu, pembabitan fairuz dengan kes kuari dan sebagainya...betul ke fairuz ada terima rasuah di penang?

    ManJonG

    Posts : 58
    Join date : 2009-02-06

    Re: apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  ManJonG on Sun Mar 22, 2009 8:14 pm

    fairus lari mana ya??
    tiba2 ilang...
    mcm kantoi gambar bogel aja..
    adeyh~~ affraid affraid

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  pokok on Mon Mar 23, 2009 2:53 am

    ManJonG wrote:fairus lari mana ya??
    tiba2 ilang...
    mcm kantoi gambar bogel aja..
    adeyh~~ affraid affraid

    kalau dia ada gambar bogel sape yang nak tengok, he he he...buat bungkus nasi lemak je la, oleh makcik peah he he he,

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  bunga on Mon Mar 23, 2009 8:47 am

    pokok wrote:
    ManJonG wrote:fairus lari mana ya??
    tiba2 ilang...
    mcm kantoi gambar bogel aja..
    adeyh~~ affraid affraid

    kalau dia ada gambar bogel sape yang nak tengok, he he he...buat bungkus nasi lemak je la, oleh makcik peah he he he,

    Mana bole buat bungkus nasi lemak, nti nasik lemak tuh pun org xlalu nak makan~

    ~ kecuali bagi gambar tuh untuk Al-Juburi, tentu dia suka, Very Happy

    detective conan

    Posts : 291
    Join date : 2009-01-14

    Re: apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  detective conan on Tue Mar 24, 2009 1:33 am

    bunga wrote:
    pokok wrote:
    ManJonG wrote:fairus lari mana ya??
    tiba2 ilang...
    mcm kantoi gambar bogel aja..
    adeyh~~ affraid affraid

    kalau dia ada gambar bogel sape yang nak tengok, he he he...buat bungkus nasi lemak je la, oleh makcik peah he he he,

    Mana bole buat bungkus nasi lemak, nti nasik lemak tuh pun org xlalu nak makan~

    ~ kecuali bagi gambar tuh untuk Al-Juburi, tentu dia suka, Very Happy


    fairus pun taste aljuburi ke?..biar betul selera mamat tu

    qasehnuryz

    Posts : 61
    Join date : 2009-01-19

    Re: apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  qasehnuryz on Tue Mar 24, 2009 4:10 am

    Quote

    Masih mentah dalam permainan politik dan beliau telah dikaburi dengan pelbagai tawaran menarik setelah bersongkol dengan PKR. Kemudian beliau mula naik tocang setelah memenangi kerusi DUN Penanti dengan menewaskan Dato Abdul Jalil. Pengundi-pengundi ketika itu tidak dapat menilai mana yang baik dan mana yang buruk. Apa yang berada di dalam hati masing-masing pada ketika itu adalah rasa dendam dan dengki kepada Barisan Nasional tanpa memikirkan kesan-kesan jangka panjang yang bakal dialami kelak.

    Ditambah pula dengan kempen-kempen ekstrem yang dilaksanakan pada ketika itu, para pengundi mula kabur dan goyah dengan pemilihan mereka. Pada mereka pada waktu itu, logo dacing tidak harus dijulang dan dipangkah, yang paling utama ialah memastikan logo mata satu dipilih tanpa mempedulikan siapa pun calon pada waktu itu dan akibatnya mereka mula terasa pada masa sekarang.

    Kisah sogokan dari pengusaha kuari, berkereta mewah pada usia tugas belum pun menjangkau setahun, masalah disiplin dalam tugasan harian, jarang berjumpa dengan penduduk-penduduk tempat beliau wakili serta banyak lagi masalah yang beliau telah timbulkan menyebabkan kini beliau mengangkat bendera putih dan cuba melarikan diri dari masalah dengan meletakkan jawatan.

    Desas desus mengatakan beliau menyambung pelajaran diluar negara. Pimpinan PKR dan Pakatan Rakyat masih lagi mahu menyembunyikan bangkai gajah yang sedia busuk ini dari media. Tak apalah, apa yang pasti sekarang ini, seluruh DUN Penanti telah pun terhidu bau bangkai yang busuk amat ini. Alasan paling bangang pernah diutarakan oleh seorang ahli politik yang memang sedia bangang! Rakyat yang mengundi nak tengok dia bekerja, bukan nak tengok dia belajar...

    Fairuz, anda boleh blah dari bumi Guar Perahu, tapi harus diingat, adakah pengganti beliau kelak (dengor-dengor kabor YB Abdul Malik Abul Kassin) mempunyai keupayaan untuk membela Melayu di Pulau Pinang yang semakin terperosok ini...

    Wallahuallam..
    pilihan-anda.blogspot.com

    QN - memang low taste la si juburi klo pilih si peroz ni.agagga


    _________________
    ~ Doa Ibu Sepanjang Jalan

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  bunga on Tue Mar 24, 2009 7:41 am

    detective conan wrote:
    bunga wrote:
    pokok wrote:
    ManJonG wrote:fairus lari mana ya??
    tiba2 ilang...
    mcm kantoi gambar bogel aja..
    adeyh~~ affraid affraid

    kalau dia ada gambar bogel sape yang nak tengok, he he he...buat bungkus nasi lemak je la, oleh makcik peah he he he,

    Mana bole buat bungkus nasi lemak, nti nasik lemak tuh pun org xlalu nak makan~

    ~ kecuali bagi gambar tuh untuk Al-Juburi, tentu dia suka, Very Happy


    fairus pun taste aljuburi ke?..biar betul selera mamat tu

    Maybe Fairuz bukan taste Al-Juburi,tapi lubang kunyitkan sama aje~ kah kah kah kah cheers cheers tutup mata bayangkan Orlando Bloom,hahhahahha!

    nangkasedap

    Posts : 57
    Join date : 2009-02-07

    Re: apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  nangkasedap on Wed Mar 25, 2009 11:09 am

    kunyit ni lumur kat ikan kemudian bakar pun sodap

    apahallu

    Posts : 90
    Join date : 2009-02-19

    Re: apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  apahallu on Thu Mar 26, 2009 5:46 am

    hoho..just curious...juburi aku tau la nape..kunyit,apesal plak?ape kaitan nuar n kunyit?aku budak baru belajar... tongue

    kumbang_aidc

    Posts : 133
    Join date : 2009-01-02

    Re : apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  kumbang_aidc on Thu Mar 26, 2009 11:39 am

    Fairus adalah pemimpin pelapis harapan Anwar.
    Sehingga rasanya Anwar merasakan dan menyokong Fairus akan memegang 1 jawatan penting dalam PKR.

    Orang yang memegang jawatan penting itu sedar akan hal ini dan cuba mengatur strategi menjatuhkan Fairus.
    Apabila imej Fairus sudah dijatuhkan begitu teruk.
    Seperti biasa Fairus disingkirkan.

    Kumbang merasakan Fairus akan menjadi penentang dalam PKR dan mungkin mencabar beberapa jawatan selepas ini.
    Jika tidak, beliau akan menyertai UMNO.

    Paling teruk beliau berundur dari politik.

    Sponsored content

    Re: apa kisah fairuz dan anwar sebenarnya?

    Post  Sponsored content Today at 3:07 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 3:07 pm