AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    pokok demokrasi ada ker?:

    Share

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    pokok demokrasi ada ker?:

    Post  pokok on Tue Mar 10, 2009 1:09 pm

    wah tak semena-mena ada pokok demokrasi pulak di Perak, apa motif tu, dah jadi cam komunis la pulak...bina tugu sana sini, dan puja memuja...

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  bunga on Tue Mar 10, 2009 1:16 pm

    tehehhehe pokok ~ dah lain macam dah tuh, silap haribulan bole menjadikan umat islam yang taksub dgn ideology PKR ni terpesong aqidah...

    p/s jgn ada pulak yag mintak number, sbb THE NUMBERS that onced yg dikatakan ada tp tiada ~..ehh bole faham ka maksud ayat bunga ni? Very Happy

    pokok

    Posts : 206
    Join date : 2009-01-02

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  pokok on Tue Mar 10, 2009 1:20 pm

    bunga wrote:tehehhehe pokok ~ dah lain macam dah tuh, silap haribulan bole menjadikan umat islam yang taksub dgn ideology PKR ni terpesong aqidah...

    p/s jgn ada pulak yag mintak number, sbb THE NUMBERS that onced yg dikatakan ada tp tiada ~..ehh bole faham ka maksud ayat bunga ni? Very Happy


    bule bule bule, cam cite upin dan ipin he he...khurafat la pulak nanti yer , ish depa nie

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  bunga on Tue Mar 10, 2009 1:23 pm

    pokok wrote:
    bunga wrote:tehehhehe pokok ~ dah lain macam dah tuh, silap haribulan bole menjadikan umat islam yang taksub dgn ideology PKR ni terpesong aqidah...

    p/s jgn ada pulak yag mintak number, sbb THE NUMBERS that onced yg dikatakan ada tp tiada ~..ehh bole faham ka maksud ayat bunga ni? Very Happy


    bule bule bule, cam cite upin dan ipin he he...khurafat la pulak nanti yer , ish depa nie

    dah tanam ka pokok tuh,pokok?

    teruna desa

    Posts : 125
    Join date : 2009-01-16

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  teruna desa on Wed Mar 11, 2009 8:45 pm

    glamer u pokok, auwww tak nak minta royalti ke..

    gitugini

    Posts : 2
    Join date : 2009-02-17

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  gitugini on Thu Mar 12, 2009 1:22 am

    Dengar cita orang DAP dah pasang CCTV hala pokok tu, lepas tu kita suruh dia orang tanam lah pulak pokok kadok- Melambangkan kadok naik junjung dan jugak melambangkan Melayu PR macam pak Kadok, menang sabung kampung tergadai, soraklah ramai2 cheers

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  bunga on Thu Mar 12, 2009 7:35 am

    gitugini wrote:Dengar cita orang DAP dah pasang CCTV hala pokok tu, lepas tu kita suruh dia orang tanam lah pulak pokok kadok- Melambangkan kadok naik junjung dan jugak melambangkan Melayu PR macam pak Kadok, menang sabung kampung tergadai, soraklah ramai2 cheers

    motif ~ ego,besar kepala!! Obviously those leaders have no respect (and NVM abt the loyalty) to the Sultan,nation and the country!!

    ManJonG

    Posts : 58
    Join date : 2009-02-06

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  ManJonG on Thu Mar 12, 2009 10:30 am

    xpasal2 siap ada tugu!!!
    then..
    siap tanam lagi 5 pokok spesis sama dgn pokok mesyuarat sebagai simbolik kepada 5 asas perjuangan PR...
    wat the ....

    gud luck la nizar~~
    sembah patik harap diampun ye tak~~ hahaha

    teruna desa

    Posts : 125
    Join date : 2009-01-16

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  teruna desa on Thu Mar 12, 2009 2:44 pm

    takde gambar ke nak tengok tugu tue...jangan jadi tugu negeri la pulak...tak pasal2 jadi negeri sosialis perak nanti,,

    ultraman

    Posts : 97
    Join date : 2009-01-17

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  ultraman on Fri Mar 13, 2009 8:44 am

    aku harap tak berhantu pokok ni nanti, jadi tempat pemujaan,

    ultraman

    Posts : 97
    Join date : 2009-01-17

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  ultraman on Fri Mar 13, 2009 8:53 am


    qasehnuryz

    Posts : 61
    Join date : 2009-01-19

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  qasehnuryz on Fri Mar 13, 2009 10:15 am

    Plak 'pokok demokrasi' dipecahkan

    Mar 13, 09 11:56am
    Tidak sampai lima hari selepas dipasang, plak bagi mengingati 'pokok demokrasi' di Perak menjadi mangsa perbuatan khianat.

    Tiga penjuru plak marmar itu - yang menceritakan mengenai sidang tergempar Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak pada 24 Februari lalu terpaksa diadakan di bawah pokok Angsana tersebut - telah dipecah.

    Bagaimanapun bahagian utama plak tersebut yang menceritakan sidang DUN yang bersejarah tersebut tidak dirosakkan.

    Edisi dalam talian China Press melaporkan bahawa tempat tersebut kini menjadi tumpuan orang ramai apabila mengetahui mengenai kejadian tersebut.

    Speaker DUN V Sivakumar, yang turut ke situ pagi tadi, menyifatkan perbuatan tersebut sebagai "tidak bermoral".

    Sementara itu, exco Pakatan, Ngeh Kor Ming berkata, Pakatan akan lancarkan kempen - seorang RM1 - untuk membina tugu baru yang mengandungi empat bahasa.

    "Ini kerana ramai pelancong datang untuk melawat pokok demokrasi tersebut, menjadikannya tempat tarikan pelancongan terbaru.

    "Pagi ini, tiga orang pelancong luar negara dari California, Australia dan Jerman, yang melawat tempat tersebut," katanya.


    QN - agagagaga..pokok mcm ni pun jadi tumpuan pelancong..oro..hakkkk ptui

    hilbrad

    Posts : 2
    Join date : 2009-02-15

    bawah pokok jambu

    Post  hilbrad on Sat Mar 14, 2009 7:59 am

    plak bawah pokok tu pecah pasal malam tu Mat Jenin panjat pokok,..pokok tu lah..pokok JAMBU, kira agak ranumlah juga buah dia..belum sampai atas lagi Mat Jenin pun dah mula pasang angan-angan dia,,"""{{{kalaulah aku dapat buka ladang JAMBU besar-besaran..senanglah hidup aku kelak..,suka hati nak panjat pokok JAMBU yang mana satu...petik buah dia..kutip pucuk nya untuk dibuat ulam}}}"""...tengah asyik berangan-angan itu lah tak semena-mena sebiji buah jambu batu yang tumbuh liar sebelah pokok Jambu yang Mat Jenin panjat jatuh tepat mengenai tulang belakang Mat Jenin yang masih sakit,. oleh kerana Mat Jenin terkejut beruk ditambah lagi sakit tulang belakang gara-gara kena timpa buah jambu batu..,maka Mat Jenin pun jatuh terkulai kat atas plak "nisan" PR yang sudah tersenarai "dalam kenangan"..,dan itulah punca pecahnya plak nisan demokrasi Laughing

    hilbrad

    Posts : 2
    Join date : 2009-02-15

    Rep: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  hilbrad on Sat Mar 14, 2009 9:26 am

    Perbuatan menanam pokok serta meletakkan "plak peringatan" seperti yang dilakukan oleh pihak pembangkang jelas sekali menggambarkan mereka tidak pernah ataupun langsung tidak memahami erti prinsip demokrasi.
    Memang pelik apabila mereka menamakan pokok yang telah bertahun-tahun tumbuh disitu dengan nama "pokok demokrasi". Apa yang perlu mereka namakan ialah tugu yang baru diletak disitu, harus diumumkan dengan nama "Tugu Penderhaka Enam Jahanam"., bagi menggantikan enam pokok yang mereka tanam disekitar kawasan tempat berlangsungnya sidang bawah pokok.
    Jika kita ingat serba sedikit cerita tentang sejarah awal kelahiran Negara Malaysia dulu, mungkin ada yang masih tahu bagaimana orang Barat pernah menghina orang Malaysia dengan mengatakan bahawa orang Malaysia tinggal diatas pokok,..tetapi pada hari ini rakyat Malaysia sendiri yang menghina diri sendiri dengan bersidang dibawah pokok. Sangat-sangat memalukan![right]

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  bunga on Sat Mar 14, 2009 2:39 pm

    Apabila matlamat menghalalkan cara ~

    Mad Mad Mad

    teruna desa

    Posts : 125
    Join date : 2009-01-16

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  teruna desa on Sun Mar 15, 2009 1:53 pm

    Jumaat lalu, tiga penjuru plak peringatan 'Pokok Demokrasi' di Ipoh di pecahkan. Dan hari ini plak itu dirobohkan.

    Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) hari ini merobohkan plak peringatan 'tersebut yang dibina oleh Pakatan Rakyat untuk memperingati peristiwa persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) di bawah pokok pada 3 Mac lalu.

    Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan negeri Dr Mah Hang Soon berkata tindakan meroboh plak itu adalah mengikut undang-undang kerana pembinaannya merupakan satu kesalahan mengikut Seksyen 46 (1) (a) Akta Jalan Parit dan Bangunan 1974 iaitu menyebabkan halangan di tempat awam.

    "Saya tidak anggap kes ini sebagai satu kes yang istimewa kerana sebarang pembinaan secara haram tanpa kebenaran MBI akan diambil tindakan sewajarnya mengikut undang-undang," katanya mengulas mengenai tindakan pekerja MBI membersihkan kawasan berkenaan pagi ini, lapor Bernama.

    Semalam, MBI mengeluarkan notis mengarahkan pemilik plak 'pokok demokrasi' yang terletak di Medan Istana supaya merobohkan tugu berkenaan dalam tempoh 24 jam.

    Notis itu ditampal pada pokok berkenaan yang terletak kira-kira 200 meter dari Bangunan Perak Darul Ridzuan dan menjadi tempat persidangan 27 Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) pembangkang yang gagal memasuki Dewan. Persidangan itu meluluskan tiga usul termasuk pembubaran DUN.

    Notis yang ditandatangani Pegawai Undang-undang MBI, Syahrul Azrin Ghazali bagi pihak Datuk Bandar Ipoh menyatakan pembinaan tugu itu menyalahi Seksyen 46(1) (a) Akta Jalan Parit dan Bangunan 1974 kerana menyebabkan halangan di tempat awam.

    Sejak dibina dan penanaman lima anak pokok hujan oleh bekas Menteri Besar Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin minggu lepas, kawasan berkenan menjadi tumpuan ramai pelawat.

    Dua hari berturut-turut sebelum ini, plak berkenaan telah dipecah dan disimbah cat oleh pihak yang tidak diketahui.

    Tiga penjuru plak marmar itu - yang menceritakan mengenai sidang tergempar DUN Perak itu terpaksa diadakan di bawah pokok Angsana tersebut - telah dipecah.

    Bagaimanapun bahagian utama plak tersebut yang menceritakan sidang DUN yang bersejarah tersebut tidak dirosakkan.

    Manakala exco Pakatan, Ngeh Kor Ming berkata, Pakatan akan lancarkan kempen - seorang RM1 - untuk membina tugu baru yang mengandungi empat bahasa.

    Katanya, ia kerana ramai pelancong, termasuk dari luar negara, datang untuk melawat pokok demokrasi tersebut, menjadikannya tempat tarikan pelancongan terbaru.

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  bunga on Sun Mar 15, 2009 4:10 pm

    "exco Pakatan, Ngeh Kor Ming berkata, Pakatan akan lancarkan kempen - seorang RM1 - untuk membina tugu baru yang mengandungi empat bahasa"

    Rasanya kalau dilancarkan kutipan duit untuk membaik pulih mesjid2 atau jalanraya yg berlubang2 bersama2 dgn Kerajaan BN lebih baik drpd membuat tugu yg tak berguna tuh ~

    p/s nampak sgt Pakatan pembangkang ni seolah2 sengaja mencari fasal mcm budak nakal yang perlukan perhatian ~ attention seekers!!

    suriati

    Posts : 5
    Join date : 2009-03-10

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  suriati on Mon Mar 16, 2009 3:30 am

    kesian kat pokok tu.... dari tak de anak tetiba je dah ada 5 anak yang nak kena jaga... ni semua nizar le yang terikut2 idea gila ketua PKR ni... bodoh!!! pokok pun nak dipuja.. temapat kak ti sebut selain dari perkataan "bodoh" ada satu perkataan yang tepat untuk si nizar ni iaitu "tongong".

    bunga

    Posts : 189
    Join date : 2009-01-26

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  bunga on Mon Mar 16, 2009 11:16 am

    suriati wrote:kesian kat pokok tu.... dari tak de anak tetiba je dah ada 5 anak yang nak kena jaga... ni semua nizar le yang terikut2 idea gila ketua PKR ni... bodoh!!! pokok pun nak dipuja.. temapat kak ti sebut selain dari perkataan "bodoh" ada satu perkataan yang tepat untuk si nizar ni iaitu "tongong".

    Camtu lah bila jasi kuda tunggangan demi kuasa ~ yehahhh!!! kena ikut cakap big bosslah Very Happy

    ~~ eh siapa yg jadi MB before, Nizar ka Nga Ngeh?

    ultraman

    Posts : 97
    Join date : 2009-01-17

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  ultraman on Mon Mar 16, 2009 11:14 pm

    bunga wrote:
    suriati wrote:kesian kat pokok tu.... dari tak de anak tetiba je dah ada 5 anak yang nak kena jaga... ni semua nizar le yang terikut2 idea gila ketua PKR ni... bodoh!!! pokok pun nak dipuja.. temapat kak ti sebut selain dari perkataan "bodoh" ada satu perkataan yang tepat untuk si nizar ni iaitu "tongong".

    Camtu lah bila jasi kuda tunggangan demi kuasa ~ yehahhh!!! kena ikut cakap big bosslah Very Happy

    ~~ eh siapa yg jadi MB before, Nizar ka Nga Ngeh?

    rasanya komunis yang berkuasa kut, sebab dah sama ngan sosialis punya cara cheers alien

    Sponsored content

    Re: pokok demokrasi ada ker?:

    Post  Sponsored content Today at 3:07 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 3:07 pm