AIDC CLUB

Selamat Datang ke AIDC CLUB


    Aku, Anwar dan perjuangan....

    Share

    AIDC

    Posts : 25
    Join date : 2008-08-12

    Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  AIDC on Mon Sep 15, 2008 8:41 pm

    Aku, Anwar dan perjuangan..

    Salam..

    Terima kasih kepada sahabat-sahabat yang sudi mendaftarkan diri menyertai ahli kelab ini, sokongan sahabat-sahabat amat dialu-alukan.

    Dalam ruang yang tertutup ini aku akan mencoretkan beberapa perkara yang mungkin tidak tercatat secara terbuka dalam blog anwardotcom dan aidcblog..

    Kenapa blog ini diwujudkan ?

    Ini soalan lazim yang aku terima. Aku pun tak tahu nak jawab macam mana, tetapi aku akan jawab melalui pengalamanku, mengapa blog ini diwujudnya.

    Aku juga seperti kalian, suka membaca dan menonton apa yang orang lain bikin di web, blog dan youtube. Maknanya, aku termasuk dalam katogeri 'manusia penerima maklumat', walaupun tidak setuju dengan maklumat yang disajikan tetapi terpaksa menerima juga, sebab itu sahaja hidangan yang telah disediakan. Tiada pilihan lain, sebagai penerima maklumat.

    Tetapi PRU 12, telah mengubah segala-gala yang menunjukkan dominasi media internet dikuasai sepenuhnya oleh kumpulan anwarisme hingga anwar penuh yakin mendakwa dirinya sebagai "PM is waiting..". Ramalan itu juga dibuat hampir semua media antarabangsa yang kebanyakan dikawal oleh Jews, termasuk juga di akhbar Israel, The Jerusalem Post.

    Aku masih ingat lagi seminggu sebelum PRU 12, tersebar di dalam youtube, kononnya terdapat satu video yang menggambarkan Tun M telah membuat pengakuan terbuka (dan meminta maaf?) bahawa beliau bertindak zalim memecat dan memenjarakan Anwar pada tahun 1998. Video itu tersebar dengan begitu pantas di internet, hingga sampai menyeluruh kepada kepada peminat-peminat internet. Yang tak pernah buka internet pun, turut diSMS menyebabkan mereka 'berminat' membuka internet semata-mata untuk mendengar sendiri 'pengakuan' bekas PM itu.

    Aku akui, ketika itu walaupun tahu ini adalah taktik kotor dengan memanipulasikan ucapan Tun M, tetapi bukan semua yang menonton video boleh berfikir seperti kita. Kebanyakannya 'terperangkap' dalam tipudaya stategi internet dan menelan bulat-bulat sebagai fakta, walaupun kita tahu video itu hanya berbentuk sindiran bekas PM, yang menunjukkan beliau tidak terlibat, tetapi berapa ramaikah boleh berfikir seperti kita. Dan kita juga tidak tahu tahap pemikiran penonton video itu dan jika ditonton oleh orang yang masih baru dalam sepak terajang politik, mereka pasti akan menerima mentah-mentah. Apatah lagi video itu digerakkan secara missionary untuk menyebarluaskan kepada semua peringkat hingga ke akar umbi..

    Aku juga ketika itu mengharapkan ada satu pihak yang dapat counter semula penyebaran video itu, tetapi itu hanya harapan yang tidak lebih sekadar harapan. Memang diakui, terdapat beberapa kerat daripada kita yang cuba lawan semula dengan penyebaran video asal dan komen Tun M mengenai video itu, tetapi sejauhmanakah penyebarannya. Adakah boleh melawan arus, 'video editing' yang digerakkan oleh team Anwarisme di internet?

    Bertitik tolak daripada itu, terdapat ruang lompong yang sengaja ditinggalkan oleh kita tetapi menjadi media utama muda-mudi sekarang ini adalah youtube. Di sinilah, aku mengambil sikap tidak boleh lagi mengambil sikap sebagai penerima maklumat dan mengharapkan orang lain melakukan apa yang kita kehendaki. Jawapnya, kalau kita berpegang kepada falsafah mengharap, sampai bilapun tidak boleh menyelesaikan masalah dan harapan kita akhirnya tinggal harapan. Mungkin satu ketika, kerana kita terlalu mengharap, kita akan kecewa dan mendiamkan diri.

    Persoalannya jika kita kecewa dan menarik diri adakah boleh melawan arus yang terlalu deras itu ?

    Di atas premis ini, aku mewujudkan blog anwardotcom dan penerbitan video, bermula sejak April 2004. Memang aku akui, penerbitan blog dan video-video, bukanlah satu kaedah berkesan untuk melawan arus, tetapi apa lagi yang boleh kita lakukan sebagai seorang manusia yang mempunyai dua tangan dan dua kaki?

    Namun, sejak mula beroperasi, alhamdulillah, sambutannya sangat positif. Aku sendiri tidak menjangkakan sambutan sampai ke tahap ini. Walaupun tidak sehebat blog-blog terkenal, tetapi cukuplah sekadar memeriahkan di search engine internet.

    Ada di kalangan sahabat masih belum berpuas hati, minta supaya usaha dilipatgandakan. Memang diakui perlu dilipatganda, tetapi itu sahaja yang aku mampu lakukan sekadar masa yang terhad. Itu sahaja sumbangan yang boleh aku lakukan sekadar saham aku untuk mendedahkan serta menghalang arus deras anwarisme. Blog-blog lain juga telah melakuakn perkara sama dan aku hormati pendirian mereka, melakukan apa yang terdaya dan kepakaran masing-masing.

    Kita bekerja secara sukarela. Kita buat apa yang kita percaya dan tak mengharapkan apa-apa ganjran daripada pihak lain. Kalau sahabat percaya dan yakin apa yang telah kita usaha, mari sama-sama kita kita berganding bahu, tetapi harap-harap, jangan sekadar memberi teori dan harapan sahaja, kerana aku juga dulu pernah kecewa dengan cadangan dan harapan yang tidak ditunaikan oleh orang lain.

    Cukup setakat ini catataku hari ini, Insya Allah akan disambung lagi dalam beberapa siri catatan peribadi di ruangan tertutup ini.

    AIDC
    16 September
    7.38 pagi

    AIDC

    Posts : 25
    Join date : 2008-08-12

    Aku, Hokage dan rangkaian AIDC

    Post  AIDC on Sat Oct 04, 2008 9:15 am

    Aku, Hokage dan rangkaian AIDC

    Wok Yoh, pengomen tegar blog AIDC pula memberitahu pengalamannya yang sudah lama tidak mengunjungi laman Anwar Ibrahim iaitu AnwarIbrahimblog.

    Wokyoh menulis, dia terkejut dengan fenomena baru yang berlaku di laman itu apabila komen2 dilaman itu sudah bercampur baur dengan komen2 negatif.

    Kalau dulu kata Wokyoh, semua komen2 di laman Anwar Ibrahim penuh dengan puja puji yang melangit, seolah-olah Anwar manusia paling bersih di dunia ini, tidak pernah melakukan kesalahan, bahkan dipuja umpama 'seorang nabi baru'.

    Kata Wok Yoh lagi, sekarang ini fenomena sudah bertukar, walaupun tidak dinafikan masih ada puja-puji, tetapi sudah ada komen-komen negatif yang mencalarkan imej 'nabi baru' itu.

    Wokyoh turut merumuskan fenomena baru itu mungkin disebabkan rakyat Malaysia sudah sedar siapakah Anwar dan Wok Yoh mengatakan salah satu peranan yang mencalarkan imej Anwar dimainkan peranan oleh blog ini (AIDC).

    Kalau benar sepertimana dakwaan wokyoh, saya dan team kru AIDC mengucapkan syukur ke hadrat Allah Subhana Wattaala.

    Kami di sini hanya mampu membongkar kebenaran, diterima atau tidak oleh rakyat dengan hati terbuka hanya Allah yang Maha Kuasa menentukan.

    Seperti yang saya beritahu kepada wokyoh dalam komen artikel artikel tulisan saya bertajuk "Isu budak pembancuh kopi hangat di Permatang Pauh", saya telah buat deklarasi untuk memikirkan sama ada menutup atau meneruskan blog ini sekiranya Anwar dipenjara semula akibat bersalah meliwat Saiful.

    Tulis saya kepada Wok Yoh, "Saya ingin buat penafian bahawa tulisan-tulisan saya sebelum ini bertujuan untuk mempengaruhi undi di Permatang Pauh. Saya tidak pernah berniat begitu dan bagi saya Anwar menang atau kalah, tidak ada kaitan dengan blog ini. Sama ada Anwar menang atau kalah, itu bukan matlamat saya buka blog cikai ini. Kalau, Anwar menang di Permatang Pauh, saya akan terus menulis di blog ini. Kalau kalah pun perjuangan sama akan diteruskan. Kalau Anwar jadi PM pun, saya akan terus menulis sebagai hak asasi saya sebagai salah seorang warganegara Malaysia. Kalau Anwar didapati bersalah dan dipenjarakan semula kes liwat, saya akan mempertimbangkan semula untuk terus menulis atau tidak. Bergantung kepada keadaan semasa ketika itu"

    Sebagai balasan deklarasi saya itu, Wok Yoh menulis begini, "Kenapa ada deklarasi AIDC tu....macam nak stop blog ni dalam masa yang terdekat je.....jangan stop...teruskan....bagi saya penulis blog ini mempunyai daya pemikiran yang tinggi...mungkin mereka yang terlibat dalam blog ni lebih gempak dari IKD (institut kajian dasar) yang anwar tubuhkan tu...maklumat-maklumat yang anda sertakan di sini adalah cara kerja orang yang dah biasa dengan kerja kerja penyelidikan khusus atau tesis phd je...blog ni juga tak mampu dikendalikan oleh seorang..kamu berkerja dengan team...dari cara penulisan artikel anda... ada sekurang-kurangnya dua orang penulis yang kalau dibaca betul-betul anda berdua ada stail penulisan yang tersendiri"

    Kerana kesuntukan masa ketika itu, saya tidak menyambut komen Wok Yoh, walaupun beberapa ramalannya separuh benar.

    Sekarang izinkan saya merungkai serba sedikit ramalan Wok Yoh. Blog ini tetap diteruskan, seperti mana deklarasi awal saya sebelum ini. Maknanya isu menutup blog tidak tidak timbul lagi.

    Wok Yoh memuji penulis blog ini mempunyai pemikiran tinggi dan akan lebih hebat daripada pemikir IKD. Terima kasih diucapkan atas pujian itu. Kalau benar seperti telahan saudara, alhamdulillah, syukran.

    Ramalan Wok Yoh mengatakan blog ini dikendalikan oleh satu team benar tetapi ramalannya mengatakan dua orang penulis yang menulis di blog ini menggunakan satu nama iaitu AIDC, tidak tepat. Hanya saya seorang sahaja menggunakan nick AIDC. Tidak ada dua atau tiga. Satu orang sahaja. Stop!

    Baiklah sebagai tidak mahu menimbulkan tanda tanya, sempena dengan fajar Aidil Fitri yang bakal menjelang tiba, saya akan kisahkan serba sedikit mengenai blog ini.

    Sejarah blog, AIDC, Hokage, Nora Solehah dan Zek

    Blog ini dibina selepas PRU 12, sekitar Mei, dengan dikendalikan oleh dua orang iaitu saya (AIDC) merangkap pengarah video di youtube dan hokage (webmaster blog).

    Pada awalnya, saya tidak mahu menulis di blog ini, kerana mahu menumpukan kepada pembikinan video-video di youtube, tetapi hokage mendesak saya untuk menulis dengan alasan, blog ini akan lumpuh sekiranya sekadar menyiarkan koleksi video di channel youtube Anwaribrahimdotcom..

    Video pertama dihasilkan bertajuk " Siapa Anwar siri 1"

    Akhirnya saya terpaksa akur dengan pendapat Hokage supaya menulis untuk menghidupkan blog. Seingat saya, tulisan awal saya bertajuk "Betulkah Anwar Agent Yahudi ?" , ditulis pada 25 Mei 2008.

    Memandangkan kandungan video tidak mampu menceritakan semua perkara yang hendak disampaikan, maka saya aktif dalam kedua-dua bidang iaitu bidang penulisan dan penyediaan skrip video manakala Hokage membantu membina blog dan pembikinan video.

    Setelah hampir dua bulan beroperasi, tiga orang lagi menawarkan diri untuk membantu kami iaitu cik kiah (pembikinan video), orca (terjemahan artikel) dan puteri (researcher)

    Kemudian Hokage mencadangkan kepada saya agar dibuka chat box dan YM untuk saya berinteraksi dengan pelawat blog ini.

    Selepas itu,saya mula berkenalan secara YM dengan dua orang lagi sahabat iaitu Nora Solehah dan Zek.

    Nora Solehah dan Zek menawarkan diri untuk membantu saya dalam membangunkan lagi blog ini. Tawaran bekerja secara sukarela ini berdasarkan matlamat yang sama iaitu sama-sama anti Anwar Ibrahim.

    Dengan penuh rasa hormat, saya melantik Nora Solehah sebagai 'ketua AIDC Club','ketua chat box' dan merangkap "Special Assinstant"(SA).

    Saya selalu panggil nama ringkasnya sebagai SA . Dan selalu berkongsi idea secara maya dengannya, walaupun saya tidak mengenali rupa dan latar belakang dirinya.

    Begitu juga Zek. Dia dilantik sebagai pembantu kedua yang juga bertugas sebagai Ketua 'forum AIDC Club'.

    Hasil usaha gigih SA dan Zek di chat box dan forum, beberapa nick lain pula muncul menawarkan diri secara sukarela iaitu Ladybird, Mamathensem dan Huh.

    Kesemua mereka kemudiannya dilantik sebagai moderator blog dan chat box.

    Ladybird pula dilantik ketua yahoogroup AIDC dan Mamathensem dilantik 'Timbalan Ketua Chat Box'.

    Segala cadangan-cadangan pengunjung akan dicatat oleh SA dan dia akan memberi maklum balas kepada saya secara maya. Pendek kata, SA akan sentiasa memberi idea-idea bernas untuk memajukan lagi blog ini.

    Anihnya kami diketemukan secara maya, walaupun tidak mengenali antara satu sama lain. Kepada Allah dipanjatkan syukur, alhamdulillah.

    Malah mesyuarat mingguan kami pun dibuat secara maya !.


    Membina rangkaian penulis pelapis

    Dalam bidang penulisan pula, saya masih keseorangan dan untuk pengisian blog, saya terpaksa memetik berita dan rencana dari pelbagai blog yang sudah tersohor seperti Faisal Tehrani, Al Muslimin, Maharaja Zhou, Azrinizam Ibrahim (anginperubahan)dan sebagainya,

    Tetapi dalam masa yang sama, dua orang penulis junior dari rangkaian kami iaitu Zek dan Huh menawarkan diri untuk membantu sebagai penulis.

    Zek sebenarnya datang dari blog atasbawah, mengekalkan nicknya dalam penulisan berbentuk teori konspirasi dunia. Tulisan pertama Zek di blog ini bertajuk " Anwar Ibrahim pendokong Islam Liberal di Malaysia ?"

    Manakala Huh yang memiliki blognya sendiri "NoWadayS", menulis menggunakan nama pena "True Heart Finder" mengupas isu-isu Islam dan Timur Tengah. Tulisan pertama Huh di blog AIDC bertajuk "Demi cita-cita PM, Anwar gadai kalimah Allah kepada Kristian ?"

    Mungkin selepas ini, selepas Zek dan Huh selesai menjalani latihan penulisan, blog ini bakal mempunyai tiga penulis yang berlainan sudut pemikiran dengan matlamat yang sama iaitu saya, Zek dan Huh.

    Buat masa ini saya, SA dan Zek sedang berusaha keras melatih rangkaian baru, termasuk CK dan Kumbang. Dan beberapa nick lain yang tidak perlu dicatatkan di sini.

    Bermakna, kalau Wok Yoh menawarkan diri bersama-sama kami, alhamdulillah semakin bertambah lagi keluarga kami.

    Semoga persoalan Wok Yoh akan terjawab dalam penjelasan ringkas saya ini.

    Mungkin tawaran ini dibuka kepada sesiapa sahaja yang merasakan dirinya perlu membantu memajukan lagi operasi blog ini. Masih banyak tenaga yang diperlukan kerana masih banyak kerja perlu dilakukan termasuk promosi dan pembinaan rangkaian.

    Saya juga turut mencatatkan pengalaman dan sejarah penglibatan saya dalam blog ini dalam ruangan bersiri bertajuk " Aku, Anwar dan perjuangan" di forum tertutup AIDC Club.

    Blog Anti-Anwar, bukan portal politik

    Sebagai kesimpulan, blog ini adalah blog sukarela, mengupas isu-isu Anwar Ibrahim dan isu-isu yang berkaitan dengannya.

    Blog ini bukan portal berbayar sperti Malaysiakini atau web parti seperti harakahdaily atau Suara Keadilan atau web parti politik yang membela parti masing2 seperti KMU, KPMU, Tranungkite dan sebagainya.

    Blog ini asalnya blog pensendirian, disokong oleh sukarelawan yang anti Anwar Ibrahim yang kini menjadi blog bersama menyatakan satu pendapat "Kami menentang Anwar Ibrahim kerana beliau bahaya untuk Negara dan Agama".

    Itulah yang menjadi tema perjuangan kami seperti yang tercatat di logo blog, "Anwar adalah The Bush Gang".

    Bermakna jika anda mahukan isu-isu terkini politik Malaysia seperti UMNO, PAS, DAP dan PKR anda perlu melayari web dan blog lain kerana motif kami hanya untuk mencapai objektif seperti yang ditetapkan sebelum ini.

    Tidak perlu kami tamak untuk memenuhi semua impian pelawat kerana kami sedar kekuatan dan kelemahan kami. Buat setakat termampu dan buat secara sukarela mengikut kemampuan sendiri!

    Ibarat kata pepatah, " Jangan jadi seperti kera di hutan, yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran"

    Kepada semua pelawat blog ini diucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin.

    Amin, wasalam.

    AIDC
    27 Sept
    http://aidc-editor.blogspot.com
    email : aidceditor@yahoo.com

    detective conan

    Posts : 291
    Join date : 2009-01-14

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  detective conan on Wed Jan 14, 2009 3:25 pm

    wah Detective Conan kagum la dengan AIDC moga laman ini dapat diteruskan sehinnga matlamat mendedahkan kejahatan perilaku anwar tercapai...

    isnyaallah Conan akan cuba membantu aidc Basketball

    kumbang_aidc

    Posts : 133
    Join date : 2009-01-02

    Bagus Detektif...

    Post  kumbang_aidc on Thu Jan 15, 2009 7:10 am

    sama-sama ya..

    cik kiah

    Posts : 32
    Join date : 2009-01-16

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  cik kiah on Sun Jan 18, 2009 2:27 pm

    Well done AIDC and the krew....

    Selagi hayat dikandung badan,selagi itulah pengorbanan dicurahkan tanpa mengenal erti jemu.

    Walaupun sentiasa sibuk,itu bukan penghalang untuk saya membantu AIDC.

    Selagi terdaya,selagi itulah peranan kecil ini digunakan demi "SAY NO TO ANWAR'

    Matlamat kita hanyalah satu...memerangi Anwar!!!!

    bom Twisted Evil bom Twisted Evil bom Twisted Evil ANWAR

    Joyah

    Posts : 101
    Join date : 2008-08-12

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  Joyah on Mon Jan 19, 2009 12:10 am

    Cik Kiah .... kecil2 cili api ...semangat kuat wowwwww ... I likeeeeee afro

    cik kiah

    Posts : 32
    Join date : 2009-01-16

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  cik kiah on Tue Jan 20, 2009 8:13 am

    Dear Joyah... I love you

    Kecil bukan sebarang kecil
    Kecil penuh dengan semangat
    Demi memerangi Anwar
    Aku sanggup berkorban apa sahaja

    hehee...

    AIDC

    Posts : 25
    Join date : 2008-08-12

    Surat terbuka kepada semua pelayar AIDC

    Post  AIDC on Tue Jan 20, 2009 8:45 am

    Ini aku paste kembali luahan hatiku yang ditulis pada 6 Disember 2008. Elok aku paste kat sini, supaya boleh menjadi memori kita bersama.

    Aku pastekan sekali dengan komen-komen daripada kawan2 kita.Bila aku baca semula komen2 tu, aku tersenyum sendirian. Laughing



    Surat terbuka kepada semua pelayar AIDC

    Sejak blog ini dibina kira-kira Mei lalu, blog ini berjaya mengumpul peminatnya yang tersendiri. Peminatnya bermacam-macam jenis; golongan anti-anwar, gerakan Islam, teori konspirasi, anti Amerika, anti Yahudi dan terbaru peminat anti-Islam Liberal.

    Ya. Aku pun tak sangka. Mula-mula pelayar dari luar negara, termasuk UK, US dan Timur Tengah, kini telah menular ke Indonesia.

    Dari Malaysia memang menjadi pelayar setia, dari Sabah, Sarawak hingga ke utara, selatan dan timur tanah air.

    Ya. setiap kali kumenulis ku terasa amat dekat dengan kalian. Setiap kali, kalian bersuara di chat box atau komen, dekatnya hubungan kita semasa terasa, meskipun aku tak tahu di mana kalian berada dan kalian pun tak tahu di mana kutuliskan coretan ini.

    Walau di mana aku dan kalian berada, semua itu tidak penting. Yang penting kita bersama di sini, dalam alam maya, di blog ini.

    Kepada semua pelawat, semuanya diucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian kalian meluangkan masa dan menadi pengunjung setia blog ini.

    Sejak blog ini dibina hingga ke hari ini, itulah persembahan yang aku dan team AIDC mampu persembahkan. Kalian nilaikan sendiri. Kalau baik, baguslah. Kalau tak baik, insya Allah akan diperbaiki lagi dalam fasa kedua, selepas hari raya Aidiladha.

    Fasa pertama, sudah berlalu, kalian nilaikan sendiri. Selepas raya ini akan masuk fasa kedua, insya Allah akan dipertingkatkan lagi mutu persembahannya.

    Aku sendiri mohon izin untuk berehat dan bertafakur, tidak menulis mulai esok dan insya Allah akan menulis semula pada Khamis ini (11 Disember).

    Aku mengambil masa beberapa hari untuk menilai semula keseluruhan persembahan sebelum ini.

    Tetapi mungkin dalam tempoh aku berehat itu, hokage mungkin akan update beberapa video, yang tertunggak sebelum ini. Aku tak pasti bila dia akan update, tetapi yang pasti aku tak menulis dalam tempoh itu.

    Secara ikhlas, aku memerlukan sokongan daripada kalian. Anda sudi bersama-sama aku menulis artikel ? Kalau sudi mari kita sama-sama berganding bahu. Kalau tidak sudi, aku tetap pikul tanggungjawab ini mengikut kemampuanku.

    Anda tidak pandai menulis, tetapi masih ingin membantu ? Kalau begitu, anda boleh menjadi MOD yang bersama-sama membuat kerja-kerja sukarela termasuk publisiti.

    Sekiranya kalian sudi bersama-sama aku dan team AIDC, harap dapat email kepadaku di aidceditor@yahoo.com. Selepas kita berkenalan melalui email, kita akan tentukan bidang apa yang sesuai dibantu.

    Dalam kesempatan ini, aku ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua MOD dan team AIDC. Barisan MOD; nora, zek, ladybird, mamathensem, huh, faizal hakim, kampung boy dan orang melayu. Barisan team AIDC; hokage, cik kiah, orca, puteri, kumbang, CK, mawar, 300, hilbrad, tok ya, mir pj, wokyoh, sang tawal, sumandak bayu, otai, dr sid, widuri3z, nur ilhami, add, red, adam, CKT, melor, taming sari, panglima perang cyber dan beberapa nama pena lain yang tidak disebut di sini.

    Sebelum aku mengundurkan diri, aku teringat cerita orang tua pada zaman kanak-kanak dulu. Elok kutitipkan cerita itu sebagai hiburan kita bersama.

    Dahulu kala, terdapat seekor singa yang gagah perkasa dan selalu membaham binatang-binatang kecil. Sekumpulan tikus-tikus pun ketakutan lalu bermesyuarat bagaimanakah nak menyelesaikan keganasan singa itu.

    Bahaya tak singa itu ?, kata ketua tikus. Bahaya!!!, jawab serentak semua tikus-tikus lain.

    Kalau bahaya, apa kita nak buat ?, soal ketua tikus itu lagi ?

    Kita mesti bunuh singa itu, cadang tikus A. Kita semua tak mampu bunuh singa itu, kata ketua tikus secara rasional.

    Ketua tikus berfikir sejenak. Oleh kerana kita tak mampu bunuh singa itu, tiada cara lain yang mampu kita buat, kecuali melarikan diri apabila terdengar singa berjalan, cadang ketua tikus itu.

    Bagaimana nak kesan singa berjalan atau tidak? Soal tikus B. Senang sahaja, kita gantung loceng di telinga singa, apabila singa berjalan, pasti loceng itu akan berbunyi dan apabila kita mendengar bunyi loceng, kita semua akan lari, sahut ketua tikus.

    Setuju!!!!!!...semua tikus bersetuju dengan cadangan yang amat pratikal itu..

    Tetapi siapa yang gantung loceng di telinga singa ? Soal tikus D.

    Semua tikus termasuk ketuanya terdiam dan terkedu.



    AIDC
    6 Disember 2008

    Kumbang said...
    kami tetap bersamamu AIDC... teruskan perjuangan !

    December 6, 2008 6:38 PM
    Kembara Politik said...
    Teruskan menulis...

    December 6, 2008 6:54 PM
    Ezad said...
    teruskan menulis. kami membantu apa yang termampu

    December 6, 2008 7:44 PM
    ml said...
    Assalamualaikom aidc, teruskan menulis. Saya kerap buka blog aidc, tetapi kurang memberi komen sebab semua sudah siap tertulis.
    melor.

    December 6, 2008 7:59 PM
    Medan Info Kita said...
    AIDC kena terus siarkan info serta berita supaya seluruh warga bloggers boleh tahu byk perkara sebenar, terutamanya siapa itu boneka yahudi...

    saya amat hargai pembongkaran dan pendedahan AIDC, keep up these gud work!

    we must "work together"

    December 6, 2008 8:53 PM
    sangtawal said...
    salam aidc..

    setelah penat berjuang,moleklah kiranya tuanhamba berehat barang seketika,agar tenang kembali jiwa gelora,membunuh mati arus resah..setelah sekian lama memerah tenaga lahir batin untuk mempertahankan negara tercinta...

    kutahu budimu bukan sedikit bagi yang tidak alpa biarpun tuanhamba tetap dikeji oleh musuh negara biarpun sudah tuanhamba jelaskan awal awal lagi yang tuanhamba menulis bukan kerana nama!

    Hamba juga mengerti perjuangan yang tuan hamba buat bukan sekadar melepaskan batuk ditangga..tetapi tuanhamba penuh iltizam...hanya untuk agama,bangsa dan negara tercinta...

    hamba juga percaya jika ada 10 orang pemuda/pemudi seperti hamba...akan amanlah negara dari agenda zionis dan dajjal!

    mungkin masa terluang ...perlu untuk suluk yang panjang ...moga lewat iktikaf tuanhamba...akan terbuka segala hijab yang berlapis lapis dan pandangan tembus hanya diantara dua kening tuanhamba...

    apapun..jangan dilupa pesanan guru utama...alang alang berjuang biar menang!dan hamba yakin tuanhamba akan menang sebab tuanhamba yakin dipihak yang benar.

    selamat beradu dan salam aidiladha dari hamba...maaf zahir batin.

    sangtawal sakranta.

    http://www.sangtawal.blogspot.com

    December 6, 2008 10:10 PM
    Joyah said...
    Salam AIDC dan semua...

    Terlebih dahulu Joyah ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha ... Semoga kita semua diberikan kesempatan menyambut hari yang mulia ini dengan gembira bersama keluarga tersayang.

    Alhamdulillah, Joyah masih diberikan kekuatan untuk bersama2 team AIDC walau pelbagai cabaran yang telah dilakukan oleh pihak2 tertentu untuk menghentikan usaha2 kami, cubaan untuk melemahkan semangat dan pendirian kami di AIDC ..namun, sedikitpun tidak memberi kesan kepada apa yang telah, sedang dan akan kami lakukan, insyaAllah.

    Joyah yakin, kerja berpasukan adalah lebih bagus dari bekerja bersendirian...kerana dengan penyatuan kekuatan2 dan kelebihan2 dari setiap team AIDC mampu menghasilkan apa yang dapat kita lihat hingga ke hari ini. "Seorang, tidak mampu untuk melakukan segalanya, namun setiap dari kita mampu untuk melakukan sesuatu untuk kebaikan bersama"

    Mudah-mudahan apa yang kita semua usahakan sentiasa diberkati Allah. Terima kasih juga untuk team AIDC - aidc sendiri, zek, huh, kumbang, ladybird, mamat hensem,pokok, kampungboy,Orang Melayu,Azri, Orca, Hokage, Puteri, Cik Kiah, ck, 300, hilbrad, mawar, toyo, tok ya, panglima, yuhu, mir pj, dan pelayar2 blog AIDC kerana menjadi sahabat baik Joyah dari mula kita kenal di alam cyber, hinggalah sekarang. Joyah sentiasa doakan yang terbaik buat kita semua... InsyaAllah, ada rezeki dan kelapangan, kita pasti akan bertemu suatu hari nanti.

    Sekian, wassalam

    December 6, 2008 11:25 PM
    Jamo said...
    Kepada warga AIDC,

    Selamat Hari Raya AidilAdha Maaf Zahir & Batin, Dunia dan Akhirat kepada semua umat Islam tak kira dimana.

    Pihak SP amat berterima kasih keatas perjuangan kalian semua dan sentiasa menyokong segala perkembangan AIDC.

    Wassalam,

    Admin
    www.suarapolitik.com

    December 7, 2008 2:50 AM
    crocs said...
    Kagum dengan intipati serta kupasan disetiap artikel...keep up the good work!
    Kita mesti pastikan bahawa negara kesayangan ini tidak di pimpin oleh tangan munafik.

    ps - yakin bahawa anda dipihak yang benar kerana saya berpeluang menyaksikan sendiri...

    December 7, 2008 8:47 AM
    CKT said...
    Salam dan Selamat menyambut HariRaya Korban buat AIDC and Team.

    Moga2 Allah berkati usaha yang baik ini dan teruskan menulis demi kebenaran untuk agama, bangsa dan negara tercinta.

    December 7, 2008 9:18 AM
    adam d'Ant said...
    Happy Eid Adha,and may you have a blessed Eid.

    Thanks for sharing latest information and current issues pertaining to Msian politics,and I believed many benefited from this blog..keep up the good work.Will cont our support as far as possible.

    NO to Al-Juburi!

    December 7, 2008 9:24 AM
    AbgTuah said...
    Salam Tuan, blog ini menghina Islam, kita perlu perangi blog ini, http://surind.blogspot.com/2008/12/hajj-most-shameful-journey-in-history.html
    Sumber diperolehi daripada ahli BPN FAZRULLs

    December 7, 2008 1:36 PM
    ustazSAID said...
    Ya teruskan menulis, sy sedia mbantu dimana boleh. Salam Aidiladha. Tk

    December 7, 2008 4:11 PM
    faizal said...
    salam aidiladha kepada Aidc dan sahabat seperjuangan...semoga niat yang ikhlas meraih ganjaran...

    December 8, 2008 10:09 AM
    300 said...
    Taat dan takwa kepada ALLAH
    Taat kepada janji dan sumpah
    Taat memegang petua amanah
    Taat memegang suruh dan tegah

    Bercakap lurus berkata benar
    Tahu menimbang bijak menakar
    Ramah kepada kecil dan besar
    Pantang sekali berlaku kasar

    Benar menyukat adil menimbang
    Pantang memilih membezakan orang
    Anggukan sama muka belakang
    Tegaknya kukuh tahan digoyang


    Selamat Berjuang....

    December 8, 2008 11:30 AM
    nur ilhami said...
    salam aidc,
    saya tak tahu nak ungkapkan bagaimana perasaan saya; tapi terima kasih kerana 'menerima' saya.

    membaca cerita yang singa dan tikus ini, saya teringat pernah membacanya dalam satu blog lain yang antara perjuangannya amat seiras dengan blog aidc ini. entah ya, seperti satu kebetulan pula.

    sebenarnyalah, saya amat ingin menyertai team aidc, cuma bukan dalam waktu terdekat ini, memandangkan ada banyak perkara rasmi dan peribadi yang perlu saya selesaikan terlebih dahulu. insya-Allah, bila tiba masanya nanti, saya pasti akan menyertai anda sekelian jua. buat sementara, izinkan saya untuk memberi fikir saya melalui ruang komen ini.

    apa pun, saya harap team aidc istiqamah dalam perjuangan ini. hanya Tuhan yang tahu apa yang saya doakan untuk anda semua.

    wassalam.

    December 9, 2008 7:55 AM
    Cucu Tok Selampit said...
    Dear AIDC,

    Selamayt Hari Raya Aidil Adha buatmu dan seluruh pembaca. Teruskan menulis dan teruskan perjuangan menegakkan kebenaran dan mencegah kemungkaran.

    Salam.

    December 9, 2008 9:01 AM
    OrAnG MeLaYu said...
    Assalamulaikum....

    Selamat hari raya aidiladha hamba ucapkan pada semua..

    Kepada Kekanda AIDC... hamba byk terhutang fakta pada tuan... hamba ingin mohon maaf sekiranya ada tersalah kata atau bahasa...

    Banyak yang hamba dapat apabila hamba join Kekanda AIDC...
    Dari yang kosong sekarang dah 60%.. Alhamdulillah...

    Ya Allah ya tuhan ku kau perkenankanlah dan kau berkatilah perjuangan dan pengorbanan kami ini untuk mencari kebenaran yg sebenar... Ya Allah hanya engkau Maha Mengetahui... Amin Ya Rabbalalamin...

    Kekanda AIDC.. Hamba dan rakan2 seperjuangan sentiasa berdiri teguh di belakang Kekanda.. InsyaAllah...
    Takbir

    Allah Hu Akhbar...

    oit oit....

    December 9, 2008 3:58 PM
    Captain Jack Sparrow said...
    Anwar Mat Jenin Moden

    Jack amat tertarik dengan laman blog AIDC... kerana ia memperjuangan keadilan yang sebenarnya bukan angan2 mat jenin.

    Dan pada pandangan Jack, kita semua bersetuju tentang satu hakikat iaitu DSAI telah berjaya bukan saja meletakkan diri beliau malah kebanyakan konco-kincirnya sebaris dengan 'Mat Jenin' moden.

    December 9, 2008 4:15 PM
    NTanwar said...
    pada pandangan saya berikut disenaraikan antara kejayaan-kejayaan blog ini :-

    1. satu-satu blog anti-anwar yang konsisten

    2. berjaya menuetralkan kedewaan anwar. sebelum ini anwar dianggap seorang yang paling karisma seumpama seorang dewa seolah-olah tidak pernah mempunyai rekod buruk.blog ini berjaya mendedahkan bahawa anwar bukan dewa, sebaliknya manusia biasa yang tidak sunyi salah & silap

    3. menjadi tempat berlindung rakyat biasa yang tidak suka kekacauan politik berterusan, walaupun pru sudah lepas mac lalu. Ekoran daripada gertakan anwar bahawa 16 sptember berlaku pertukaran kerajaan, maka rakyat yang tidak suka kekacauan politik terus berlindung di blog ini selain mendapat perkembangan terkini sehingga detik 16 september.

    4. 16 september juga menimbulkan benih-benih kebencian rakyat kepada anwar. Perasaan benci makin membuak2 apabila didedahkan dengan fakta2 mengenai pembohongan dan penyelewengan anwar, maka barangkali mereka telah bergabung menjadi tenaga sukarelawan anti-anwar (team aidc?)

    5. bahan-bahan yang disajikan kadar kepercayaan amat menyakinkan kerana artikel2 yang diterjemahkan dari versi asal Bahasa Inggeris ke Bahasa Melayu. Selama anwar berada 3-4 tahun di barat, terlalu banyak anwar berceramah, forum, seminar, bengkel dengan media Bahasa Inggeris. Apabila diterjemahkan semula ke bahasa Melayu, barulah rakyat Malaysia menyedari apakah yang anwar telah lakukan di barat.

    6. blog ini dianggap sebagai guru video di youtube yang konsisten. walaupun terdapat pihak lain yang memulakan terlebih dulu, tetapi tidak konsisten seperti usaha blog ini. Jadi blog ini berjaya menjadi guru kepada pembikin video anti-anwar yang lain. Bukan setakat konsisten, tetapi video-video yang berkualiti, yang sukar didapati di tempat2 lain kecuali oleh 'pihak-pihak tertentu' sahaja.

    7. Menjadi penyuluh kepada isu-isu tertentu. Blog ini mempopularkan Anwar dan Amerika, yang sukar diterima oleh orang ramai satu ketika dahulu, sekarang, sudah sinonim Anwar=Amerika. Terkini, terdapat kecenderungan blog ini untuk mempromosi mengenai Islam Liberal. Nampak terlalu berfokus dan mesti mempunyai sebab musabab serta kaitannya dengan Anwar. Sudah semakin jelas, bayang-bayang Islam Liberal di belakang Anwar. Dahulu semua kita tidak terfikir kaitan ini, tetapi blog ini berusaha menyuluhkannya.

    Berdasarkan premis di atas, sangat tidak wajar blog ini dihentikan operasinya, kerana membaca isi hati penulis, dia bukannya seorang yang mudah menyerah kalah dan tenaganya serta iltizamnya sangat kuat.

    December 9, 2008 6:40 PM
    bob_kedah said...
    salam perjuangan...

    sila layari http://umno-kualakedah.blogspot.com

    December 13, 2008 7:14 PM
    PENA MINANG said...
    Assalamualaikum AIDC

    Den dah lamo gak baco apo yang ditulis oleh AIDC. Dan bagi den AIDC la mencotuih kan minat den untuk jadi bloggers supayo dapek dihapuihkan petualang bangso ni

    December 19, 2008 10:55 PM
    Permaidani Dunia said...
    TAHNIAH2.

    Blog nie hebat!

    AIDC

    Posts : 25
    Join date : 2008-08-12

    Menjelang satu juta pelawat..terima kasih kepada semua - AIDC

    Post  AIDC on Tue Jan 20, 2009 9:28 am

    Luahan ni aku tulis selepas aku bertafakur selama 4 hari. Ada banyak idea aku dapat. Aku turut kongsi idea dengan teman-teman terdekat.

    Ada beberapa kawan hantar email beri pendapat peribadi. Terima kasih nur ilhami, sang tawal. Aku sempat berkenalan dan berbalas email, meskipun kesibukan dengan tugasan harian.

    Pandangan, cadangan di YM, memang tak terkira, bermacam2 hingga tak termampu nak buat. Tapi aku tak sempat buka YM, sebab kesuntukan masa.Kalau boleh mahu ditambah putaran masa, tapi itu hanya angan2 kosong..

    Sekali lagi aku pastekan komen2. Tak sangka ya..ingatkan selama ini aku berkomunikasi satu hala, rupa2nya ramai memerhati dari balik skrin moniter, bila tersentuh jiwa dan perasan, barulah nick2 baru muncul.sungguh tak sangka.. Cool


    Menjelang satu juta pelawat..terima kasih kepada semua - AIDC



    Hari ini, 20 Disember (Sabtu), blog ini mula melangkah ke ambang satu juta pelawat, sejak dibina bermula April 2008. Jumlah pelawat setakat hari ini, sehingga jam 3 petang berjumlah 734,945 orang dan memerlukan 265,055 pelawat lagi untuk mencapai angka satu juta pelawat.

    Sama ada pencapaian itu memberangsangkan atau tidak, tetapi pada aku dan team AIDC, sudah cukup untuk mengucapkan syukur ke hadrat Illahi kerana membuka pintu hati pelawat berkunjung ke blog ini. Itulah jumlah pelawat yang sudi berkunjung ke sini, semenjak blog ini beroperasi sembilan bulan lalu. Alhamdulillah.

    Aku, hokage, MOD, PM dan team AIDC

    Mulanya, blog ini dibina dengan dua orang. Aku (editor) dan hokage (webmaster). Asalnya aku tidak menulis artikel, sebaliknya lebih berminat dengan pembikinan video di youtube, tetapi dek desakan hokage meminta aku menulis, alhamdulillah aku berusaha melakukan kedua-duanya secara serentak.

    Di Youtube yang pada awalnya bermula dengan satu orang Subscribers, kini telah mencecah 161 Subscribers . Jumlah itu bukanlah besar, tetapi sudah memadai sebagai salah satu channel junior.

    Memetik komen NTanwar, December 9, 2008 4:15 PM, "blog ini dianggap sebagai guru video di youtube yang konsisten. walaupun terdapat pihak lain yang memulakan terlebih dulu, tetapi tidak konsisten seperti usaha blog ini. Jadi blog ini berjaya menjadi guru kepada pembikin video anti-anwar yang lain. Bukan setakat konsisten, tetapi video-video yang berkualiti, yang sukar didapati di tempat2lain kecuali oleh 'pihak-pihak tertentu' sahaja"

    Kepada NTanwar, terima kasih diucapkan di atas komen itu. Terlalu tinggi pujian itu dan pada aku masih tidak setimpal dengan apa yang dapat aku sumbangkan.

    Blog ini pula bermula dengan jumlah pengunjung yang sedikit. Sebagai blog baru, aku masih ingat, bagaimana aku dan hokage terpaksa meminta simpati daripada blog-blog tersohor ketika itu, termasuk kmudotnet, tranungkite, faisaltehrani, bigdotcom, purehadarist, penabiasa, anginperubahan, jebatmustdie,AnotherBrickInWall, barkingMagpie dan lain-lain blog yang tidak dapat disebut di sini.

    Alhamdulillah, mereka beri kerjasama sewajarnya hingga blog ini mampu berdikari dengan sendiri. Dari aku dan hokage, kini dibantu oleh nora solehah (ketua aidc team/chat box), zek (ketua forum), ladybird (ketua egroup), mamathensem, huh, faizal hakim dan orang melayu yang kesemuanya dikenali sebagai moderator (MOD) blog/chat box. Baca catatan sebelum ini, kisah di sebalik tabir AIDC, klik di sini

    Sehingga ke hari ini aku telah berkenalan secara maya dengan kumbang, CK, 300, yang dikenali sebagai PM (Pembantu Moderator); wok yoh (sangtawal), nur ilhami, hilbrad, tok ya, mawar, mir pj, sumandak bayu, otai, dr sid, widuri3z, add, red, adam d'Ant, CKT, panglima, melor, maharaja zhou, mimpi916, afiq, senyumsepoi, alhaady, suhaimibasrah, taming sari, panglima perang cyber, faisaltehrani, ketam, iskandar, alluqman, bZz, irsh, anak melayu, bisnes harian, sijagat, zali, belacak, jalur mas, AbgTuah, deejayeesa, boysepang,azharmanjoi, bravotango, aliasmohdyusof, papaBZ, lekir, ustaz, bob_kedah, taiping mali, jessfidi, ryoma, erotomania, idzuan, ipohmalay, art, iklanneka, permaidaini dunia, burung belatuk, medan info kita dan beberapa nama pena lain yang tidak disebut di sini yang kesemua mereka dikenali sebagai rangkaian team AIDC.


    AIDC dan pengomen


    Coretan aku tentang kisah di sebalik tabir AIDC II pada 6 Disember lalu, telah mendapat pelbagai respon.

    Bermula dengan komen Kumbang, kembara politik dan ezad meminta aku meneruskan perjuangan kemudian diikuti dengan komen-komen lain yang diperturunkan satu persatu seperti berikut;

    ml said... Assalamualaikom aidc, teruskan menulis. Saya kerap buka blog aidc, tetapi kurang memberi komen sebab semua sudah siap tertulis -melor-

    Medan Info Kita said... AIDC kena terus siarkan info serta berita supaya seluruh warga bloggers boleh tahu byk perkara sebenar, terutamanya siapa itu boneka yahudi...saya amat hargai pembongkaran dan pendedahan AIDC, keep up these gud work! we must "work together"


    Joyah said... Salam AIDC dan semua...Alhamdulillah, Joyah masih diberikan kekuatan untuk bersama2 team AIDC walau pelbagai cabaran yang telah dilakukan oleh pihak2 tertentu untuk menghentikan usaha2 kami, cubaan untuk melemahkan semangat dan pendirian kami di AIDC ..namun, sedikitpun tidak memberi kesan kepada apa yang telah, sedang dan akan kami lakukan, insyaAllah. Joyah yakin, kerja berpasukan adalah lebih bagus dari bekerja bersendirian...kerana dengan penyatuan kekuatan2 dan kelebihan2 dari setiap team AIDC mampu menghasilkan apa yang dapat kita lihat hingga ke hari ini. "Seorang, tidak mampu untuk melakukan segalanya, namun setiap dari kita mampu untuk melakukan sesuatu untuk kebaikan bersama"

    crocs said... Kagum dengan intipati serta kupasan disetiap artikel...keep up the good work! Kita mesti pastikan bahawa negara kesayangan ini tidak di pimpin oleh tangan munafik. ps - yakin bahawa anda dipihak yang benar kerana saya berpeluang menyaksikan sendiri...

    CKT said... Moga2 Allah berkati usaha yang baik ini dan teruskan menulis demi kebenaran untuk agama, bangsa dan negara tercinta.

    adam d'Ant said... Thanks for sharing latest information and current issues pertaining to Msian politics,and I believed many benefited from this blog..keep up the good work.Will cont our support as far as possible. NO to Al-Juburi!

    sangtawal said... salam aidc..kutahu budimu bukan sedikit bagi yang tidak alpa biarpun tuanhamba tetap dikeji oleh musuh negara biarpun sudah tuanhamba jelaskan awal awal lagi yang tuanhamba menulis bukan kerana nama! Hamba juga mengerti perjuangan yang tuan hamba buat bukan sekadar melepaskan batuk ditangga..tetapi tuanhamba penuh iltizam...hanya untuk agama,bangsa dan negara tercinta...hamba juga percaya jika ada 10 orang pemuda/pemudi seperti hamba...akan amanlah negara dari agenda zionis dan dajjal! apapun..jangan dilupa pesanan guru utama...alang alang berjuang biar menang!dan hamba yakin tuanhamba akan menang sebab tuanhamba yakin dipihak yang benar. sangtawal sakranta. http://www.sangtawal.blogspot.com

    Jamo said... Kepada warga AIDC, Pihak SP amat berterima kasih keatas perjuangan kalian semua dan sentiasa menyokong segala perkembangan AIDC. Admin www.suarapolitik.com

    azSAID said... Ya teruskan menulis, sy sedia mbantu dimana boleh.Tk

    300 said... Taat dan takwa kepada ALLAH.Taat kepada janji dan sumpah.Taat memegang petua amanah. Taat memegang suruh dan tegah. Bercakap lurus berkata benar.Tahu menimbang bijak menakar. Ramah kepada kecil dan besar. Pantang sekali berlaku kasar. Benar menyukat adil menimbang. Pantang memilih membezakan orang. Anggukan sama muka belakang. Tegaknya kukuh tahan digoyang. Selamat Berjuang....

    nur ilhami said... salam aidc, saya tak tahu nak ungkapkan bagaimana perasaan saya; tapi terima kasih kerana 'menerima' saya. membaca cerita yang singa dan tikus ini, saya teringat pernah membacanya dalam satu blog lain yang antara perjuangannya amat seiras dengan blog aidc ini. entah ya, seperti satu kebetulan pula. sebenarnyalah, saya amat ingin menyertai team aidc, cuma bukan dalam waktu terdekat ini, memandangkan ada banyak perkara rasmi dan peribadi yang perlu saya selesaikan terlebih dahulu. insya-Allah, bila tiba masanya nanti, saya pasti akan menyertai anda sekelian jua. buat sementara, izinkan saya untuk memberi fikir saya melalui ruang komen ini. apa pun, saya harap team aidc istiqamah dalam perjuangan ini. hanya Tuhan yang tahu apa yang saya doakan untuk anda semua. wassalam.

    Cucu Tok Selampit said... Dear AIDC, Teruskan menulis dan teruskan perjuangan menegakkan kebenaran dan mencegah kemungkaran. Salam.

    OrAnG MeLaYu said... Assalamulaikum....Kepada Kekanda AIDC... hamba byk terhutang fakta pada tuan... hamba ingin mohon maaf sekiranya ada tersalah kata atau bahasa...Banyak yang hamba dapat apabila hamba join Kekanda AIDC...Dari yang kosong sekarang dah 60%.. Alhamdulillah...Ya Allah ya tuhan ku kau perkenankanlah dan kau berkatilah perjuangan dan pengorbanan kami ini untuk mencari kebenaran yg sebenar... Ya Allah hanya engkau Maha Mengetahui... Amin Ya Rabbalalamin...Kekanda AIDC.. Hamba dan rakan2 seperjuangan sentiasa berdiri teguh di belakang Kekanda.. InsyaAllah...Takbir Allah Hu Akhbar...oit oit....

    Captain Jack Sparrow said... Jack amat tertarik dengan laman blog AIDC... kerana ia memperjuangan keadilan yang sebenarnya bukan angan2 mat jenin. Dan pada pandangan Jack, kita semua bersetuju tentang satu hakikat iaitu DSAI telah berjaya bukan saja meletakkan diri beliau malah kebanyakan konco-kincirnya sebaris dengan 'Mat Jenin' moden.

    PENA MINANG said... Assalamualaikum AIDC..Den dah lamo gak baco apo yang ditulis oleh AIDC. Dan bagi den AIDC la mencotuih kan minat den untuk jadi bloggers supayo dapek dihapuihkan petualang bangso ni..

    Kepada semua para pengomen diucapkan ribuan terima kasih di atas pandangan saudara/i itu.


    R N D dan Fasa kedua

    Seperti yang aku janjikan sebelum Aidiladha lalu, aku mengambil masa 4 hari untuk menilai semula apa yang dilakukan sebelum ini. Alhamdullillah, pada 11 Disember, aku kembali menulis.

    Siang tadi, aku mengadakan post mortem tiga jam dengan rakan-rakan terdekat, aku, hokage, cik kiah dan puteri mengenai sejauh manakah kejayaan fasa pertama dan apakah hala tuju untuk fasa kedua. Itu hanya perbincangan rawak, yang belum dikupas secara teliti.

    Dalam jangka masa terdekat ini, kemungkinan besar akan diadakan perjumpaan MOD dan team AIDC untuk perbincangan lanjut. Semuanya ke arah mencapai kata sepakat untuk memasuki fasa kedua.

    Insya Allah, hari ini aku bukan berdua lagi. Sudah ramai satu aliran. Sudah membiak menjadi rangkaian dan mungkin akan bertambah menjadi kesatuan. Sebenarnya, bukan seorang, dua orang, tiga orang yang membenci agama dan negara dinodai, malah masih ramai lagi yang berdiam diri di balik skrin pc alam maya!

    Sesungguhnya bukan untuk aku, bukan untuk hokage, bukan untuk norasolehah,bukan untuk zek, bukan untuk ladybird.. tetapi untuk kita bersama kerana kita semua sayangkan agama dan negara.

    Dan..Tidak perlu untuk aku, kerana aku menulis bukan kerana nama!


    AIDC
    20 Disember

    Komen-komen

    cik kiah said...
    Tahniah kepada semua team AIDC & pengunjung2 blog ini yang sentiasa memberi sokongan.

    Teruskan usaha murni untuk menjatuhkan anwar demi menjaga agama,negara & bangsa kita.

    Amin....

    December 20, 2008 8:07 PM
    nur ilhami said...
    salam aidc,
    sesungguhnya saya akan tetap bersama anda, walaupun jika hanya menjadi pembaca tegara, insya-Allah.
    wassalam.

    December 20, 2008 8:40 PM
    Kembara Politik said...
    Assalamualaikum dan salam sejahtera,

    Tahniah atas pencapaian ke arah 1 juta hits.

    Bagi saya, 1 juta hits menunjukkan sokongan pengunjung yang terhadap kehadiran blog ini.

    1 juta hits juga menuntut blog ini sentiasa memberikan komitmen yang tinggi pada masa akan datang.

    Sekalung Tahniah.

    Teruskan perjuangan demi alif, ba dan ta.

    December 20, 2008 8:47 PM
    LEKIR said...
    Assalamualaikum,

    Lekir ada baca artikel AIDC mengenai Chandra Muzaaffar yang kata Anwar ni topiknya berubah-berubah.Ikut kepada siapa yang menjadi pendengarnya

    Apa yang pasti Anwar lebih perlukan pengundi bukan Melayu daripada pengundi Melayu

    December 20, 2008 9:34 PM
    Kumbang said...
    salam

    seperti biasa...

    kami tetap bersamamu..

    sedia menerima arahan!

    rakan-rakan teruskan perjuangan bersama-sama!

    wassalam

    December 20, 2008 10:28 PM
    faizal said...
    tahniah kepada aidc, semoga matlamat blog ini ditubuhkan mencapai matlamatnya..dan anwar tersungkur dari arus politik malaysia...

    December 21, 2008 12:20 AM
    Panglima Perang Cyber said...
    TEAM Blogger Pembela Negara sedia bersama sama membantu AIDC untuk apa jua yang diminta demi menghalang musuh agama bangsa dan negara kita dari menjadi PM Malaysia.

    Kami sedar kekuatan kita dengan kekuatan persatuan antara kita semua.

    Kami sedia bersama AIDC dan mana jua blog yang menentang ketuanan rakyat yang pasti jika dibiarkan akan mengorbankan ketuanan agama kita, bangsa serta nama baik negara.

    Teruskan perjuangan AIDC dan perjuangan anda TETAP DIKETAHUI ALLAH dan akan menjadi sebaik baik ganjaran di akhirat nanti Insya Allah.

    Syabar AIDC dan moga semakin mantap lagi dari masa ke semasa..

    salam perjuangan..

    December 21, 2008 4:36 PM
    mimpi916 said...
    Teruskan usaha..

    December 21, 2008 6:14 PM
    ml said...
    Assalamualaikom, semoga berjaya dunia akhirat. Amin.

    December 21, 2008 9:07 PM
    sangtawal said...
    salam aidc,

    TAHNIAH....
    semoga dengan usaha gigih anda ini dapat membuka minda dan hati mereka yang masih tebal rasa "percaya" mereka pada pengkhianat agama,bangsa dan negara itu!

    December 21, 2008 9:55 PM
    Jamo said...
    Tahniah!

    Semoga berjaya dalam memberikan maklumat serta penerangan kepada rakyat segala ketelusan keseimbangan maklumat demi mempertahankan agama bangsa dan negara. Teruskan perjuangan. Syabas.

    www.suarapolitik.com

    December 22, 2008 3:31 AM
    IPOHMALAY said...
    Tahniah kepada team AIDC atas pencapaian ini dan Ipohmalay turut berasa bangga atas pencapaian team AIDC ini. Ipohmalay akan terus menyokong AIDC dan Ipohmalay juga berterimakasih kepada AIDC kerana menyediakan fakta yang lebih dari mencukupi untuk Ipohmalay nilai dan merancang penulisan di dalam blog Ipohmalay di masa hadapan. Sekali lagi, setinggi-tinggi ucapan tahniah Ipohmalay ucapkan.

    December 22, 2008 9:03 AM
    Joyah said...
    Salam semua ...

    InsyaAllah...sejuta akan jadi dua juta dan seterusnya...tiada yang mustahil bagi hati dan diri yang sentiasa berkehendak. Perjuangan akan diteruskan dengan semangat baru setiap hari ...

    Apa yang merisaukan kita bukanlah kerana kita tidak sempurna, tetapi kerana kita mampu melakukan sesuatu yang melebihi dari jangkaan. Kita dijadikan sebagai makhluk yang mampu untuk berjaya kerana kekuatan itu ada dalam setiap diri kita. Apabila kita menyerlahkan kekuatan diri, secara tidak langsung kita akan mendorong orang lain untuk menyerlahkan kekuatan mereka. Apabila kita membebaskan diri dari perasaan gentar dan kecewa, kehadiran kita akan memberikan kehidupan yang bermakna buat orang lain.

    Soalan yang harus ditanya pada diri kita ialah..apa yang telah kita lakukan untuk agama, bangsa dan negara??

    Tahniah AIDC..semoga kita sentiasa diberi kekuatan dan kebijaksanaan untuk meneruskan urusan yang masih belum selesai.. Terima kasih kepada pelawat2, team AIDC yang sentiasa memberikan sokongan kepada kami.

    LAWAN TETAP LAWAN. SAY NO TO ANWAR IBRAHIM !!!!!

    kumbang_aidc

    Posts : 133
    Join date : 2009-01-02

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  kumbang_aidc on Tue Jan 20, 2009 11:02 am

    Salam AIDC,

    Perjuangan bagi kumbang baru bermula, sejuta pelawat menandakan kita perlu lebih serius dalam perjuangan menolak Anwar Ibrahim.

    Kumbang yakin semua forumer akan sentiasa menyokong perjuangan AIDC. InsyaAllah... bounce bounce bounce bounce

    Joyah

    Posts : 101
    Join date : 2008-08-12

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  Joyah on Tue Jan 20, 2009 12:31 pm

    Salam AIDC dan rakan-rakan yang disayangi....

    Sekali lagi Joyah mengucapkan terimakasih atas kewujudan AIDC yang mendorong Joyah belajar banyak perkara-perkara baru dan mengenali sahabat2 yang sebelum ini tidak pernah terfikir bahawa diri ini akan mengenali kalian semua. Itu adalah satu anugerah yang Joyah amat hargai sampai bila-bila.

    Bersama team aidc untuk bersama SAY NO TO ANWAR adalah satu tugas yang mencabar, namun amat bermakna kerana kani melakukan semua ini untuk agama, bangsa dan negara. Disamping melakukan tanggungjawab seharian, kami sanggup meluangkan masa selebihnya untuk membongkar kebenaran dan kami yakin, blog ini telah memberikan impak yang besar kepada seluruh rakyat Malaysia. InsyaAllah, dengan kekuatan yang Allah beri kepada kami semua, perjuangan ini akan diteruskan dan team aidc akan bertambah mantap, insyaAllah.

    Kepada Zek, Yuhu, Cik Kiah, Puteri, CK, Huh, Sis, Kumbang, Pokok, 300, Hokage, Orca, Orang Melayu, Ladybird.. rakan2 moderator dan juga AIDC sendiri ... I love u guys so much ... terima kasih atas segalanya dan mohon maaf atas segala kekurangan diri ini. Kepada pelayar2, chatters, egroup members dan forumers, Joyah amat hargai penglibatan anda semua dalam AIDC blog. Dan Joyah amat berharap anda semua sentiasa bersama2 AIDC untuk menegakkan kebenaran.

    Akhir kata .... Tiada apa yang mustahil untuk kita lakukan ... AIDC BOLEHHHHHHH !!!!!!!!

    AIDC

    Posts : 25
    Join date : 2008-08-12

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  AIDC on Tue Jan 20, 2009 4:42 pm

    Aku pastekan semula komen-komen yang ditulis semasa tulisan pertamaku di sebalik tabir aidc..

    Muhammad Adli said...
    Syabas kepada pengendali BLOG AIDC ni..

    Pada pendapat saya, apa yang disampaikan adalah suatu berita yang disokong dengan bukti dan fakta yang kukuh seperti sisipan video dan gambar.

    Teruskan usaha, semoga ramai yang akan sedar betapa bahayanya Anwar Ibrahim kepada Agama, Bangsa dan Negara.

    September 28, 2008 3:19 AM
    Jamo said...
    Pendedahan yang cukup baik disertai dengan fakta.

    Dengan kesempatan ini, ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada pengendali AIDC dan semua yang beragama Islam.

    SuaraPolitik.com
    http://www.suarapolitik.com

    September 28, 2008 4:44 AM
    True Heart Finder said...
    salam,

    Syabas dan tahniah saya ucapkan kepada AIDC kerana telah berjaya mengeluarkan artikel yang begitu menarik dengan fakta yang kukuh untuk menyenaraikan antara kegiatan penipuan Anwar.Juga tidak lupa ke atas sifat keprihatinan dan ketulusan AIDC terhadap pengunjung blog serta pendapat di kalangan penyokong AIDC.
    Semoga Allah akan memberi perlindungan yang hak serta bantuan yang hakiki kepada AIDC dan penyokong anti ANWAR kerana kita berlindung di bawah satu bumbung yang sama iaitu;

    "Kami menentang Anwar Ibrahim kerana beliau bahaya untuk Negara dan Agama".

    September 28, 2008 6:04 AM
    Pak Tam said...
    Mereka yang terlalu taksub dengan dia saja tak akan percaya cerita pasal Anwar Bin Ibrahim ini. Dia tak mahu bersumpah dah memberi isyarat jelas kpd rakyat. Teruskan peranan anda blogger2 supaya memastikan pemimpin pengkhianat Melayu dan negara dapat dihapuskan, TK.
    http://suaraperpaduanmelayu.blogspot.com

    September 28, 2008 6:11 AM
    kumbang said...
    Salam
    harap kita semua dapat menyumbang untuk kemandirian blog ini, ini soal maruah agama,bangsa dan negara yang menjadi pertaruhan individu bernama anwar ibrahim. usaha berterusan diperlukan dengan bantuan rakan2 di AIDC

    wassalam

    September 28, 2008 11:36 AM
    Perkembangan semasa politik tanah air.. said...
    entah apa ilmu yang anwar pakai sampai rakyat begitu taksub padanya

    September 28, 2008 2:34 PM
    wokyoh said...
    Salam AIDC.

    terima kasih dengan penghargaan atas usaha yang tak seberapa dari saya.Saya adalah manusia berjiwa bebas yang punyai prinsip perjuangan yang tersendiri.Saya tidak mudah taksub kepada sesiapa.komen saya disini adalah ikhlas dari saya sebagai satu sumbangan menegakkan perjuangan,malah saya juga tidak berniat untuk mencari pengaruh dengan penulisan saya.

    selain dari AIDC...saya juga adalah pengomen tegar chedet.com,hampir setiap tulisan tun saya komen....sejak 17 ramadhan..saya agak kecewa dengan tun kerana masih tidak memohon untuk masuk semula umno...namun setelah membaca artikel-artikel tun terkini...hati saya kembali sebak.Sesungguhnya Tun adalah pejuang islam tulen.Tun bukan saja banyak berjasa kepada negara,tapi bagi saya Tun adalah anugerah Allah yang tidak ternilai buat malaysia.beliau bukan saja bijak dan ikhlas dalam perjuangan tapi saya amat tertarik dengan cara pemikiran beliau yang pelbagai dan agak sempurna
    ...artikel beliau terkini seperti pegging dan united states begitu baik dan bijak...satu kaedah pemikiran unorthodoks yang beliau sarankan...jika dikaji betul betul menunjukkan tun mempunyai tahap pemikiran kreatif yang tinggi.krisis ekonomi 97/98 membuktikan daya pemikiran tun berada pada tahapnya yang tersendiri membuahkan jalan penyelesaian masalah yang sempurna dan berjaya.

    terima kasih saya ucapkan kepada AIDC kerana menjemput saya menjadi rakan penulis di blog ini....bagi saya...apa yang saudara persembahkan dalam blog ini adalah lebih dari mencukupi JIKA seseorang itu membaca blog ini untuk mencari kebenaran berkaitan anwar ibrahim.

    maaf...
    buat masa ini saya ada komitmen lain.insyaAllah di masa depan saya akan memikirkan tawaran saudara itu...namun saya akan tetap mengunjungi blog ini seperti biasa dan akan menjadi pengomen tetap blog ini sehingga misi kita berjaya...iaitu menyedarkan orang ramai siapa anwar ibrahim sebenarnya....bagi saya anwar sangat bahaya kepada agama islam,bangsa melayu dan tanah melayu.

    maafkan saya juga kerana tidak pernah masuk forum atau chat box anda.

    Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat hari raya,maaf zahir batin kepada AIDC & team dan semua pengunjung AIDC.

    teruskan usaha anda...sesungguhnya...kata kata lebih tajam dan berbisa dari mata pedang.

    buat AIDC....

    MENGAPA HARUS MENYERAH PADA JIWA YANG TAK MUDAH KALAH....

    September 28, 2008 3:00 PM
    Joyah said...
    Salam sahanbat2 yang disayangi...

    Joyah benar2 terharu bila membaca artikel terbaru AIDC mengenai pembohongan Anwar.. Ini adalah karya yang amat bagus dimata Joyah dan juga dimata pelawat2 dan ahli2 AIDC yang lain. AIDC memang seorang penulis yang berkebolehan. Hasil kerjanya kemas, mudah difahami dan berasaskan fakta. Hanya orang yang tak cerdik dan cetek pemikiran saja akan mengatakan ianya fitnah.

    InsyaAllah, team AIDC akan sentiasa besatu dan bekerja keras untuk melakukan yang terbaik untuk agama, bangsa dan negara. Ada yang bertanya, berapa juta kami dibayar untuk melakukan semua ini... jawapan kami mudah saja.. kebenaran tidak perlu dirungkai oleh wang atau habuan, seperti yang dilakukan oleh blogger Faisal Tehrani, AlMuslimin dan sebagainya.. seperti kasih sayang, soal kebenaran adalah perkara yang amat bernilai apatah lagi melibatkan maruah bangsa, agama dan negara.

    Bak kata AIDC, aku menulis bukan kerana nama, tapi kerana aku yakin bahawa diriku benar ...

    Joyah amat berbangga menjadi team AIDC, dan insyaAllah, akan terus berbakti kepada agama, bangsa dan negara selagi hayat dikandung badan.

    Kepada AIDC, terimakasih kerana sentiasa mengambilkira pandangan yang diberikan, dan terimakasih kerana menjadi seorang guru yang baik kepada kami semua.

    Segala yang indah itu dari Allah, dan segala yang buruk itu adalah dari kelemahan saya sendiri.

    wallahu'alam.

    September 28, 2008 7:07 PM
    adam said...
    BRavo and brilliant!Arrived to this blog accidentally by bloghopping via a political blog and noticed the contents and articles are genuinely facts and not fictions attached with evidence and proper links to support each and every issues said.Well done to AIDC and the team...insyaAllah,may this good work will be blessed by Allah SWT.

    Well done guys...keep up the good work,and I definitely will keep coming for more and support this blog to say NO to DSAI.

    Well done.

    [url=http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com/2008/09/senarai-penipuan-anwar-dari-1999-2008.html]

    AIDC

    Posts : 25
    Join date : 2008-08-12

    Di sebalik tabir aidc 27 September 08 (2)

    Post  AIDC on Tue Jan 20, 2009 4:44 pm

    aku pastekan sambungan komen-komen supaya jadi arkib berguna untuk R N D kita bersama..

    September 29, 2008 6:11 AM
    nur ilhami said...
    salam aidc,

    penjelasan aidc tentang blog ini 'membunuh' sangkaan saya selama ini.

    1. meneliti cara pemetaan, penyelidikan dan pemaparan tulisan-tulisan aidc selama ini, saya selalu menyangka bahawa blog ini ditaja, kerana banyak maklumat yang rahsia dan sulit dapat diakses oleh aidc. tentulah ada 'pihak lain' yang membantu, fikir saya. saya tidak menjangka blog ini blog persendirian.

    2. saya menjangka bahawa ada satu team besar di belakang aidc, yang menggunakan hanya satu nickname itu, memandangkan segala fakta dan bukti yang dipaparkan begitu terperinci dan tidak boleh dilakukan sendirian. saya tidak menjangka bahawa pada permulaan blog ini cuma ada dua orang.

    oleh itu, maaf dipohon.

    saya merupakan pembaca yang sukakan tulisan yang memaparkan kenyataan dengan fakta. blog ini mempunyai elemen ini. selain itu, aidc juga saya kesani tidak emosional serta tidak condong kepada pihak lain yang juga anti-anwar; tetapi semata-mata anti-anwar. pendirian ini menyamai pendirian saya.

    itulah sebabnya saya sentiasa mengikuti aidc. moga-moga aidc akan meneruskan apa yang diperjuangkan, dan saya harap semua artikel dan video yang dipaparkan akan didokumentasikan, supaya menjadi khazanah sejarah negara-agama yang dapat membuktikan siapa anwar sebenarnya, jika timbul persoalan satu hari nanti.

    dan kalau boleh, saya mahukan satu salinan dokumentasi itu.

    wassalam.

    September 29, 2008 10:34 AM
    AIDC said...
    salam semua,

    Terima kasih kerana sudi memberi komen2 yang membina.

    Muhammad Adli setuju artikel di blog ini berfakta. Pendapatnya disokong oleh jamu. pak tam, true heart finder, kumbang, joyah, perkembangan semasa politik tanah air dan adam.

    Wok Yoh pula membalas ketidaksediaannya dengan tawaran saya menjadi keluarga blog AIDC kerana mempunyai komitmen lain, tetapi dia berjanji akan sentiasa melawat blog ini dan akan memberikan komen2 yang bernas.

    Saya kira, janjinya untuk sentiasa melawat blog ini merupakan satu pengiktirafan dan sudah menjadi ahli keluarga besar blog AIDC, kerana tidak mudah untuk kita meluangkan masa yang sentiasa sibuk dengan urusan harian semata2 utk melawati blgog ini.

    Apatah lagi kesediaannya utk memberi komen, merupakan satu komitmen yang amat terpuji.

    Memang saya akui, wok yoh mempunyai peminat tersendiri di blog ini hanya berdasarkan komen2nya yang logik, lucu dan bernas. Ada yang berkata daya lihat Wok Yoh lebih dalam drp daya lihat manusia biasa. Dia akan nampak benda2 yang orang lain tidak nampak.

    Atas premis itu, ada yang mempelawanya utk menyertai chabt box kerana mahu bersembang dengannya.

    nur ilhami pula tetarik dengan kisah blog aidc yang menyimpang drp apa yang disangkanya sebelum ini yang anggap blog ini ditaja.


    Selain wok yoh, nur ilhami juga merupakan nick yang biasa memberi komen2 dalam blog ini.

    Komen-komennya sentiasa segar dan mengajak kita berfikir di luar kotak.

    Secara peribadi saya meminati tulisan dan daya pemikirannya dan insya allah jika ada kesempatan, saya akan ulas apa yang ditulisnya sebagai satu artikel.

    Berkenaan permintaan saudara utk mendapatkan salinan dokumentasi, insya allah akan diusahakan.

    Diharap sdr dapat berhubung dgn saya atau nora solehah untuk mendapat butiran lanjut.

    Kepada semua diucapkan ribuan terima kasih

    Amin.

    September 29, 2008 3:16 PM
    rmh said...
    yang takut sgt dgn dsai tuh naper?naper x dijuruskan pemikiran yg bagus n tajam tuh utk memikirkan bagaimana utk menjana ide2 yg bagus yg boleh disampaikan kepada kerajaan utk membantu rakyat @ malaysia? usahlah dipikirkan sgt org yg mungkin kita x penah bersenggul bahu umpama dsai mahupun lain2 ahli politik..pikir2kanlah bagaimana nak membantu sedara2 yg terdekat dgn kita..kebajikan adik beradik kita?jiran tetangga?adalah lebih mulai utk berbuat demikian...bagi sy, sblm nak tgk luar kotak, kenalilah dahulu kotak yg kita diami...wassalam...

    September 30, 2008 3:14 AM
    AIDC said...
    Setuju dengan rmh, tidak perlu ditakutkan dengan anwar kerana anwar pun tidak pernah menakutkan orang lain terutamanya rakyat yang tidak bersalah.

    Rakyat telah membuat keputusan mereka dalam pengundian PRU 12.

    Selepas mengundi rakyat mahu hidup seperti biasa, bekerja dan mencari nafkah untuk menjaga anak, isteri dan keluarga serta jika ada duit lebih, rakyat ingin derma kepada masyarakat dan negara.

    Itu keputusan yang telah rakyat buat. Rakyat tidak mahu kehidupan mereka diganggugugat dengan spekulasi yang di luar fikiran kotak.

    Rakyat juga tidak mahu permainan politik yang berterusan, hingga menakutkan pelabur dan peniaga menjalankan aktiviti harian.

    Rakyat telah buat pilihan, tidak perlu goncang dan melawan arus seolah2 menolak takdir dan menolak keputusan majoriti rakyat. Itu sepatutnya pemikiran dalam kotak. Tidak perlu menerjah pemikiran luar kotak, yang belum pasti kebenarannya.

    Seumpama kata Anwar, beliau mencintai demokrasi, maka beliau harus mempraktikkan kepada dirinya dan partinya terlebih dahulu.

    Tidak perlu impikan hak orang lain dan sanggup melakukan apa sahaja utk mendapatkannya. Sewajarnya telitikan dalam diri sendiri, partinya dan rakan2 kompenannya.

    Anwar juga tidak pernah memfitnah orang lain tanpa bukti. Malah beliau tidak pernah menuduh Najib dan Altantunya, kerana tidak ada bukti.

    Anwar juga tidak pernah mencerca Tun M tanpa bukti, walau sebiji zarah..

    Kerana beliau seorang ahli politik yang berhemah, maka sewajarnya tidak perlu di kalangan rakyat biasa bangkit melondehkan hal dalaman Anwar.

    Anwar tidak pernah memburukkan orang lain, kenapa mahu dedahkan keburukan Anwar ? Itu tidak adil dan tidak demokrasi.

    Itulah sewajarnya dilakukan, sebelum berfikir di luar kotak, elok difikirkan ke dalam kotak terlebih dahulu.

    Amin

    September 30, 2008 5:49 AM
    miorshafizul said...
    saya cukup sedih dgn orang melayu kita masa kini....tak abih abih kena kelentong dengan anwar...biarlah penyokong2 anwar terus dikelentong..
    yang pastinya...bangsa melayu kini
    sudah mula di pijak kepala nya..

    September 30, 2008 10:14 AM
    wokyoh said...
    anwar tak masuk dalam kotak...dia suka main luar kotak.dia juga suka parking dalam petak kuning dan juga tempat no entry.dia juga suka masuk dalam kotak yang sama jenis dengannya.tu sebab rakyat biasa pun jadi terikut ikut berfikir luar kotak...harapkan nik aziz,hadi dan orang orang alim di malaysia ni...dia orang hanya percaya main dalam kotak je...walaupun ramai orang alim alim bila setiap hujung bulan 5 hingga 7 hari..mereka juga main separa kotak!!!...orang lain tak tahu cuma tuhan dan kotak saja yang tahu....

    September 30, 2008 2:55 PM
    hilbertmontell said...
    setelah saya baca artkikel yang ini, baru sekarang faham sebenarnya blog ini bukan anwar ibrahim yang punya. syabas AIDC, dengan ni tak payah lah saya nak ragu-ragu lagi jika nak bagi pendapat tentang anwar tu... Hari-hari wan azizah bawa kipas, tak juga sejuk2 anwar tu..memang panas terus...tu tanda-tanda ada dosa lah tu...buat bohong banyak, tipu orang sana-sini, sakit belakang konon

    October 1, 2008 3:17 PM
    ~MataHatiJohor~ said...
    Hai Kotak... Kotak... Dalam Kotak... Luar Kotak... Dalam @ Luar Kotak Anwar Tak Suka. Anwar Suka BELAKANG Kotak.

    Saya baru dapat satu cerita tentang Anwar Ibrahim ketika berhari raya di rumah emak angkat saya di Sungai Bakap, Pulau Pinang, malam tadi. Emak angkat saya ini saya kenal ketika saya belajar di Masriyah, Bukit Mertajam 18 tahun yang lalu. Beliau adalah seorang AJK Wanita UMNO Bahagian. Pada mulanya saya sangkakan beliau adalah penyokong Anwar.

    Apabila saya tanyakan pandangannya tentang kes liwat Anwar, beliau berkata beliau percaya Anwar memang melakukannya. Beliau mendakwa mengenali keluarga Anwar Ibrahim. Abang Anwar bernama Rani pernah bersembunyi selama beberapa bulan dirumahnya bersama seorang wanita (kemudian menjadi isterinya).

    Kenyataan pertamanya adalah : Bapa Borek Anak rintik. Bapa Anwar Datuk Ibrahim pernah buat hal dengan pembantu rumah dan kemudian mengahwininya.

    Katanya, menurut Rani (Abang Anwar): 1) Anwar terlibat dengan liwat sejak bersekolah (MCKK). 2) Semasa kes Liwat pertama kali disebut, Ibunya pernah berkata : "Tak taubat-taubat lagi budak tu." 3) Wan Azizah memang tahu akan perbuatan Anwar itu tetapi terpaksa mempertahankan suaminya kerana malu.

    Sekian.

    October 2, 2008 4:35 AM
    wokyoh said...
    kawe ghoyat doh...demo semua tok cayo........nuar dari keluarga yang punah ranah.....abang dia kaki bawa lari pompuan...nuar pun dulu bawa lari zizah.... kawin lari....nuar liwat lama doh...dah jadi tabiat....zizah tahu....tapi malu nak ngaku....tu sebab dia dah simpan gambar saiful depan pejabat tpm dlm handphonenya..kerana zizah dah agak...benda tu semua akan berlaku....zizah bukan bodoh...dia seorang doktor...doktor mata pulak tu...lagi la dia nampak...

    satu lagi benda yang orang susah nak percaya...anwar sedang sakit...
    personality disorder with psikosis symptoms.
    tunggulah...satu hari nanti...bila zizah hilang tahap kesabarannya dengan nuar...dia akan buat kenyataan yang mengejutkan dan akan menyedarkan semua.pada waktu itu..nuar akan hancur sehancurnya...
    semoga zizah sedar dan tidak selamanya hanyut bersama orang yang rosak akhlaknya...

    October 3, 2008 11:28 AM
    Betau2Boston said...
    Assalamualaikum
    Kenapa umat islam sekarang ini suka membuka aib sesama umat islam yang lain. JIka benar anwar ibrahim bersalah, tidak perlulah membabitkan perihal arwah bapa dan abangnya. Kenapa kita perlu menyelonkar aib orang?????? Banyak2 bertaubat. Sesungguhnya Allah Taala maha pengampun...........

    October 3, 2008 12:42 PM
    kedahan said...
    Salam,

    Mungkin betau2boston dapat menasihatkan geng pkr di Trangnukite pasal hal yang sama juga. Saya bukan penyokong Najib tetapi gambar altantuya yg telah superimpose dgn najib telah dilakukan oleh Tian Hua, kenapa tidak disebarkan kepada orang ramai tentang pengetahuan yg gambar itu palsu. Anwar juga telah memfitnah Rosmah , mungkin nasihat ini juga elok kepada Anwar. Sekiranya Anwar tidak bermain kotor, saya rasa blog ini tidak wujud. Dikatakan sekali lagi, saya bukan memihak pd Najib atau UMNO tetapi saya tidak mahu Anwar

    October 4, 2008 12:43 AM
    Ahmad Zack said...
    Terima Kasih Blog AIDC... moga usaha anda dirahmati Allah SWT...

    October 7, 2008 11:15 AM
    nur ilhami said...
    salam aidc,

    ringkas saja kali ini. terima kasih kerana menghargai buah fikir saya yang tidak seberapa itu.

    tentang dokumentasi itu, ini emel saya: nur.ilhami@gmail.com

    harap dapat balasan positif daripada pihak aidc.

    teruskan usaha. perkara yang baik dan benar pasti diberkati Tuhan.

    wassalam.

    yuhu

    Posts : 4
    Join date : 2008-09-15

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  yuhu on Wed Jan 21, 2009 2:16 am

    Very Happy

    Salam Semua...kali pertama posting disini...bangga melihat banyak perubahan diruangan forum kita...
    Semoga kita istiqamah dengan perjuangan ini...sesungguhnya kita lakukan dgn ikhlas demi agama, bangsa dan negara...dan aku bangga menjadi sebahagian dari AIDC. Peace!!

    SAY NO TO ANWAR

    300

    Posts : 69
    Join date : 2009-01-14

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  300 on Fri Jan 23, 2009 12:39 pm

    Salam AIDC,

    1. Selagi manusia berpegang pada misi dan visi, maka semakin kuatlah pegangan dan harapan dalam mencapai cita-cita yg diimpikan.

    2. Pepatah Inggeris ada menyebut 'kota Rom tidak dibina dalam masa sehari'. Begitu juga dgn hasrat kita di AIDC. Usaha hari ini bukan utk menuai hasil hari esok shj. Tapi adalah utk hari2 yg seterusnya.

    3. All for one and one for all brader.... Cool

    cik kiah

    Posts : 32
    Join date : 2009-01-16

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  cik kiah on Sat Jan 24, 2009 4:21 am

    Salam semua...

    Wah..yuhu & 300 pun ada.

    Semoga team kita diperkuatkan lagi dengan adanya wira wirawati seperti anda semua.

    Teruskan perjuangan kita di atas satu matlamat yang sama

    bom
    ANTI>>>>>ANWAR

    Joyah

    Posts : 101
    Join date : 2008-08-12

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  Joyah on Sat Jan 24, 2009 6:54 am

    Gemuruh (Faizal Tahir)


    Bila bertalu rentak di kalbu
    Hasrat yang tersirat semakin ku buru
    Bila bergema laungan gempita
    Harapan bernyala nadiku berganda

    Gemuruh jiwa semangat membara
    Dari puncak ingin ke angkasa
    Berkalungkan bintang berkelipan
    Menyerlah jauh dari yang biasa

    Bila bertalu rentak di kalbu
    Hasrat yang tersirat semakin ku buru
    Bila bergema laungan gempita
    Harapan bernyala nadiku berganda

    Gemuruh jiwa semangat membara
    Dari puncak ingin ke angkasa
    Berkalungkan bintang berkelipan
    Menyerlah jauh dari yang biasa

    Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
    Segalanya pastikan terbukti nanti

    Gemuruh jiwa semangat membara
    Dari puncak ingin ke angkasa
    Berkalungkan bintang berkelipan
    Menyerlah jauh dari yang biasa

    sunny beauty is common, but good look and xtra energy is rare sunny that's what we have in aidc. i likeeee

    300

    Posts : 69
    Join date : 2009-01-14

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  300 on Sat Jan 24, 2009 6:57 am

    joyah, itu lagi tema AIDC ke? heheh pirat

    AIDC

    Posts : 25
    Join date : 2008-08-12

    Bagus getaran kuat

    Post  AIDC on Sun Jan 25, 2009 6:13 am

    Wah SA sudah bergemuruh, tanda getaran kuat meruntun jiwa, bila getaran kuat dan sentiasa terpendam dalam jiwa akan meletup bak gunung berapi, auranya amat kuat, dewa seperti Anwar pun tidak mampu menahannya.. affraid

    Joyah

    Posts : 101
    Join date : 2008-08-12

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  Joyah on Tue Jan 27, 2009 8:51 am

    kakakaka... aidc, semangat kena kuat sokmo ... bukan ramai perempuan yang berminat dengan politik dan hal ehwal semasa. Joyah bangga menjadi dalam kumpulan yang minority demi agama, bangsa dan negara ... kerana diriku begitu berharga ... i likeeeeeeeee

    p/s ... seronok tengok rona roni makaroni dgn renjis 2 ....

    300

    Posts : 69
    Join date : 2009-01-14

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  300 on Wed Jan 28, 2009 1:46 am

    setiap perkara bermula dgn minoriti...then bertukar menjadi majoriti. InsyaALLAH..

    "all for one, one for all" king

    Joyah

    Posts : 101
    Join date : 2008-08-12

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  Joyah on Wed Jan 28, 2009 3:05 am

    optimistic, realistic dan objective dalam mengejar impian ... pasti berjaya bersama team AIDC !!!

    (itu antara lirik lagu aidc..lirik penuh akan dicipta oleh conan dan kumbang... koreografi aku serah pada 300, penari..zek, zura dan siti. penyanyi latar...cik kiah, hokage sama sulaiman saad) kahkahkah

    shamsadis

    Posts : 28
    Join date : 2009-01-26

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  shamsadis on Sun Feb 15, 2009 11:32 pm

    Kita teruskan perjuangan menghapuskan Dajjal .....kira anwar pun agen dajjal gak kan...Hapuskan Anwar.

    nangkasedap

    Posts : 57
    Join date : 2009-02-07

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  nangkasedap on Mon Feb 16, 2009 4:42 am

    anwar tu manusia bertopeng, nyahkan dari bumi malaysia

    Sponsored content

    Re: Aku, Anwar dan perjuangan....

    Post  Sponsored content Today at 9:13 am


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 9:13 am